Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klima na poddaszu

30 Odpowiedzi, 28808 Wyświetleń

blady

2014-05-21, 15:34:54
Nowy użytkownik
Witam mam pytanie odnośnie zakupu i montażu klimy. Ma być ona zamontowana na poddaszu tak żeby mogła schłodzić dwa pomieszczenia przez otwarte drzwi. Mają one 22m2 oraz 24m2 po podłodze wys 2.2 ale są tam skosy także całkowita powierzchnia jest pewnie mniejsza. Zamontowane są 3okna dachowe 70x100cm, jedno od wschodu i dwa od zachodu. Dach niestety blacho-dachowka oraz wełna skalna 27cm skosy-30cm sufit. Temperatura latem dochodzi do 28-30stopni w największe upały. Rozmawiałem już z jednym przedstawicielem firmy która miała by to montować i z wstępnych ustaleń poinformowano mnie że 3.5kw powinno wystarczyć na te pomieszczenia. Z urządzeń polecono mi sinclair 1900zł lg 2000zł lub mitsubishi za 2400zł wszystkie 3.5kw inwerter plus montaż ok 500-700zł. Nie znam się za bardzo na tym i stąd pytanie które z tych urządzeń będzie najlepsze i posłuży kilka lat, czy te 3.5kw aby napewno starczy na te pomieszczenia?
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa