Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Dziwne odgłosy z klimy

11 Odpowiedzi, 10956 Wyświetleń

JAREK LAGUNA 2

2008-06-18, 04:39:53
Nowy użytkownik
Witam wszystkich mam lagunke 2002 r 1,8 pytanko dotyczy odgłosu sprężarki od 2000 obr tylko przy załączonej klimie słychać jak by szlifowanie brżęczenie spręzarki, chłodzi super,dodam że wykluczam inne żeczy napędzane paskiem bo je wymieniłem tj koło pasowe ,alternator rolka napinacza mało tego przekładałem spręzarki 3 sztuki i zawsze brżęczy jedyną żeczą jaka zostawała zawsze ti jakiś zaworek na sprężarce (spręzarka harison 5v ze zmienną pojemnością).Układ klimy odolejony napełniony ok 70 ml pag 150 bo dużo go było szczelnoś ok sprawdzana azotem 17 bar rozpręzny wyczyszczony . Spręzarka rozbierana wszystko ok olej kryształ ,cisnienia na ssanu 2,5 bara . Bardzo proszę o sugestie w tym temacie jak i czy można jakoś zdiagnozować pracę zaworu zmiennej pojemności spręzarki
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa