Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Jaki klimatyzator wybrać ?

22 Odpowiedzi, 19963 Wyświetleń

suspenser

2014-06-14, 21:02:23
Nowy użytkownik
Amfan napisał(a):
suspenser napisał(a):
miezala5 napisał(a):Dlaczego uważasz że 1000 pln zarobku na urządzeniu to przegięcie?
Ile zarabiasz na kotle za 5tys?
Z czego firma montująca zabezpieczy Ci okres gwarancji 36mcy?
Ostatnio miałem klijenta który stweirdził że moje 900 pln zarobku na urządzeniu jest nie do przyjęcia bo na Alegro kupi taniej a ja niech mu założe za 700 pln które było w ofercie!
Szczerze i spokojnie mu odpowiedziałem że niestety nie stać mnie na oferte dla niego!
Powodzenia z klimą!
Pozdrawiam!
Robert

Dlaczego uważasz, że firma z Allegro nic nie zarabia na sprzedaży klimatyzatora ?

A skoro zarabia to czemu taki zarobek nie wystarcza instalatorowi ?

Kotły mam w cenie jak w Allegro a nie o 1 000 zł drożej, dlaczego więc za klimatyzator miałbym płacić aż o tyle więcej niż w Allegro ?

To monter zabezpiecza gwarancję czy daje ją producent jak w przypadku kotła ?

Sprzedaję kotły nawet z 5 letnią gwarancją i nie każę sobie dodatkowo płacić za jej "zabezpieczanie".

Gdyby klient poprosił mnie o podłączenie i uruchomienie kotła zakupionego w Allegro to też mam za to chcieć 1 000 zł ?

Podobno w Polsce sprzedaje się 400 tyś kotłów C.O ,klimatyzacji nigdy w naszym kraju i klimacie tyle się nie sprzeda.To co oferują na portalach aukcyjny Al...ro itp jest na granicy opłacalności prowadzenia takiego interesu .Coraz więcej małych firm zaczyna do swojej oferty wprowadzać ciepłownictwo, pompy ciepła ,podłogówka, kotły grzewcze,wentylacja ,odkurzacze centralne,co za tym idzie wzrasta konkurencja.

Masz rację efekt skali tu działa, ale skąd masz dane, że w Polsce sprzedaje się 400 tys. kotłów CO rocznie ?

Czy znasz skalę sprzedaży klimatyzatorów ?

W przypadku klimatyzatorów dochodzą coroczne lub 2 razy w roku płatne serwisy - przy sprzedawanych przeze mnie kotłach nie są one w ogóle wymagane, żeby mieć gwarancję.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa