renegat35 napisał(a):renegat jeśli spada temperatura parowania to spada prąd pobierany przez sprężarkę z powodu obniżenia wydajności układu.Wyłącznik silnikowy nie zda egzaminu.Bo rozpatrujemy zbyt niskie ciśnienie ssania i związane z tym kłopoty z migracją prawidłową oleju i zalewaniem sprężarki.Ciekaw jesteś jaki presostat?.Ja dodam że różnicowy w centrali zainstalowany pomiędzy filtrami.Różnica tych ciśnień wyłączy nie tylko centralę ale także agregat chłodniczy który jest zintegrowany z centralą jako całość.Przypuszczam że w tej centrali nic nie było robione od dawna.I zapewniam żeby chodziła bez wymiany filtrów to cwaniaki poprzestawiały presostaty różnicowe.A uszkodzenia sprężarek to efekt braku odbioru ciepła.p.obelix napisał(a):Ja bym sprawdził jeszcze jedno czy sterownik centrali ma potwierdzenie pracy wentylatora ? Co się stanie jak wentylator się zatrzyma lub nie wystartuje ? Odolejacz bym sobie darował. Ciekaw jestem jak Ci presostat niskiego ciśnienia wyłączy sklejony stycznikPotrzebujesz zabezpieczenia silnikowego odpowiednio dobranego nie mylić z bezpiecznikiem.
faktycznie nie wyłączyale zabezpieczenie silnikowe jak najbardziej wskazane
separator, myślałem też o tym nawet mamy takie na fi 28 ale tak na szybko to nie wiem czy nie muszę go odpowiednio dobrać
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
Potrzebujesz zabezpieczenia silnikowego odpowiednio dobranego nie mylić z bezpiecznikiem.
ale zabezpieczenie silnikowe jak najbardziej wskazane