p.obelix napisał(a):Klimatolog przepraszam Cię bardzo ale wypisujesz totalne brednie:1. Jak z klejony stycznik zostanie rozklejony poprzez presostat różnicowy od filrów w centrali wentylacyjnej
1. Jak z klejony stycznik zostanie rozklejony poprzez presostat różnicowy od filrów w centrali wentylacyjnej
2. Presostat potwierdzenia pracy centrali montuje się przed i za silnikiem nawiewnym i to on daje pozwolenie pracy d która zatrzymuje centralę w przypadku brudnych filtrówla agregatu (tylko on nie rozklei stkayczni) ale o tym już pisałem.
3. Nie znam automatyki i takiej raczej nie ma.
4. Wyłącznik silnikowy powinien być zainstalowany skąd wiesz jakie prądy płyną gdy sprężarka jest bliska zatarciu. Zabezpiecza również jak dwie fazy się z kleją lub jak jednej fazy stycznik nie przepuści.

odpowiadam-Nie ma takiej możliwości i o niej nie wspomniałem.
2. Presostat potwierdzenia pracy centrali montuje się przed i za silnikiem nawiewnym i to on daje pozwolenie pracy dla agregatu (tylko on nie rozklei stkayczni) ale o tym już pisałem.
Odpowiadam-Wytłumacz logikę swojego myślenia.Bo moim zdaniem przed i za filtrem(filtrami)Oczywiście że nie rozklei ale zatrzyma urządzenie.
3. Nie znam automatyki i takiej raczej nie ma.
Odpowiadam.Pewnie że nie ma automatyki odblokowującej stycznik sprężarki.(chyba że młotek).Natomiast istnieje system sterowania.Zalodzony parownik-brudne filtry wykazują różnicę ciśnień w centrali.Różnica tych ciśnień zbytnia odłączy centralę i nie tylko.Oczywiście wężyki w odpowiednich punktach pomiarowych.Problem w tym problemie polega na tym że urządzenie chłodnicze jest nie sparzone z centralą albo cwaniak ominął zabezpieczenia.
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY