Podczas nagrywania wentylator ustawiony był na 2 . Odniosłem wrażenie że przy ustawieniu na 4 sprężarka minimalnie dłużej pozostaje włączona (dłużej o ok 5 sec.)
Wentylator chłodnicy pracuje cały czas.
Temperatury nie mierzyłem (wiem że to podstawa) ale na oko/rękę jest taka jak w moim z działającą klimą - jutro zmierzę dokładnie.
--------------------------
No to się pochwaliłem...
Przed chwila chciałem zmierzyć temp. i klima "umarła w butach..."
Nie załączyła się ani sprężarka, ani wiatrach na chłodnicy. Nigdy tak się jeszcze nie działo.
Zagrzałem silnik do ok 90'C, by sprawdzić czy załączy się wentylator - no i załączył się (chyba na 1 bieg - ile ich jest, nie mam pojęcia), ale sprężarka nie.
Co może być tego przyczyną? Czujnik ciśnienia podaje głupoty?
Zastanawiałem się jeszcze nad oszukaniem tego czujnika, poprzez podanie na kostkę idącą do kompa napięcia 0,8V - 2V, przy jednoczesnym mierzeniu ciśnienia/napięcia na czujniku, żeby nie rozerwało układu.
Co o tym myślicie?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2014-06-24, 18:34:05 przez kcbr.)
Wentylator chłodnicy pracuje cały czas.
Temperatury nie mierzyłem (wiem że to podstawa) ale na oko/rękę jest taka jak w moim z działającą klimą - jutro zmierzę dokładnie.
--------------------------
No to się pochwaliłem...
Przed chwila chciałem zmierzyć temp. i klima "umarła w butach..."
Nie załączyła się ani sprężarka, ani wiatrach na chłodnicy. Nigdy tak się jeszcze nie działo.
Zagrzałem silnik do ok 90'C, by sprawdzić czy załączy się wentylator - no i załączył się (chyba na 1 bieg - ile ich jest, nie mam pojęcia), ale sprężarka nie.
Co może być tego przyczyną? Czujnik ciśnienia podaje głupoty?
Zastanawiałem się jeszcze nad oszukaniem tego czujnika, poprzez podanie na kostkę idącą do kompa napięcia 0,8V - 2V, przy jednoczesnym mierzeniu ciśnienia/napięcia na czujniku, żeby nie rozerwało układu.
Co o tym myślicie?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY