Sorry, że tak późno odpisuję, ale dalej walczę...
Przed wymianą czynnika, faktycznie bawiłem się ze sterowaniem i cewkami, gdyż chciałem być pewny, że cewki i sterowanie działają poprawnie. Wczoraj wróciłem do konfiguracji "producenta" by mieć czyste sumienie.
Kolega ma tu rację, że po włączeniu jednego z parowników, wszystkie zawory się otwierają, a później mam nadzieję wysterowywują w zależności od potrzeby. Każda cewka ma 8 przewodów i wygląda na to, że są po to, aby w zależności od zadanej temperatury ustawić zawór w odpowiedniej pozycji.
Wczoraj chciałem zrobić inny test, lecz miernik temperatury padł i mi się nie udało
Mianowicie odłączyć 2 sterowania i cewki przy załączonych trzech parownikach. Wtedy mógłbym się zorientować, która cewka steruje którym parownikiem - może dziś mi się to uda.
Jeśli chodzi o wydajność skraplacza, to szczerze nie zależy mi na tym, aby był wydajny na 3 parowniki. Bardziej zależy mi na tym, aby schładzał mi poddasze, które jest naprawdę gorące, jeśli temperatura na zewnątrz jest +35C. Ale jeśli LG nas oszukuje, to z ich strony to jest nieładne!
Zastanawia mnie jeszcze jeden myk, a mianowicie, za lustrem (z przodu obudowy) jest micro switch - wie ktoś może do czego??
Może jeszcze jakieś wskazówki??
PZDR
Przed wymianą czynnika, faktycznie bawiłem się ze sterowaniem i cewkami, gdyż chciałem być pewny, że cewki i sterowanie działają poprawnie. Wczoraj wróciłem do konfiguracji "producenta" by mieć czyste sumienie.
Kolega ma tu rację, że po włączeniu jednego z parowników, wszystkie zawory się otwierają, a później mam nadzieję wysterowywują w zależności od potrzeby. Każda cewka ma 8 przewodów i wygląda na to, że są po to, aby w zależności od zadanej temperatury ustawić zawór w odpowiedniej pozycji.
Wczoraj chciałem zrobić inny test, lecz miernik temperatury padł i mi się nie udało
Mianowicie odłączyć 2 sterowania i cewki przy załączonych trzech parownikach. Wtedy mógłbym się zorientować, która cewka steruje którym parownikiem - może dziś mi się to uda.Jeśli chodzi o wydajność skraplacza, to szczerze nie zależy mi na tym, aby był wydajny na 3 parowniki. Bardziej zależy mi na tym, aby schładzał mi poddasze, które jest naprawdę gorące, jeśli temperatura na zewnątrz jest +35C. Ale jeśli LG nas oszukuje, to z ich strony to jest nieładne!
Zastanawia mnie jeszcze jeden myk, a mianowicie, za lustrem (z przodu obudowy) jest micro switch - wie ktoś może do czego??
Może jeszcze jakieś wskazówki??
PZDR
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY