Witam też miałem problem z klimą w moim fordzie galaxy po napełnieniu i serwisie w zwykłych zakładach klimy co to kupili maszyne i nazwali się fachowcami ( nie obrażając tych co są w porządku ) to moja klima zawsze w ich mniemaniu była dobra , drożna i sprawna tylko co roku brakowało mi więcej niż pół czynnika i po paru kilometrach klima przestawała dmuchać . Jeżeli czynnik ci znika to faktycznie musisz mieć gdzieś ubytek . Ja pojechałem do Sośnicowic do chłodnic polu jest tam pełen serwis klimy na miejscu wymienią ci większość rzeczy bo mają i nawet pospawają . I tak było ze mną . U mnie było w porządku a tam miałem do wymiany osuszacz i pęknięty czujnik potem jeszcze sprawdzili wszystkie przewody i okazało się że pod przelotkami były nie szczelności pospawali na miejscu potem sprawdzili przez około 20 min wciskając azot pod ciś. 20 atm. nie ubyło go więc nabili czynnik i olej i hula mi już miesiąc bez problemów. Byłem tam 4 godz. na wszystkie części które mają z demontażu dają gwarancję. Doradzam ci znaleźć taki serwis w twoich okolicach bo inaczej to powymieniasz wszystko ,a może nie potrzebnie mój szwagier ma astre II i też znika mu płyn i w tym dniu co był ze mną nie mogli mu tego zlokalizować więc umówili się z nim za dwa tygodnie. Ja już nie pojadę do tych niby mechaników u siebie. Nie jestem fachowcem od klimy ale z tych 4 godz. spędzonych u nich wiele się osłuchałem. A wracając do osuszacza to co 4,5 lat powinno go się wymienić ma duży wpływ na prace kompresora też może być za dużo oleju bo ten stary nie został dobrze wyciągnięty może być wiele czynników wpływających na sprawne działanie klimy. Nie wiele ci tym pomogę. Pozdrawiam
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Usterka klimatyzacji Astra II - potrzebna pomoc w diagnozie
18 Odpowiedzi, 16947 Wyświetleń| Wiadomości w tym wątku |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY