Czy podczas wycieku tego gazu z urządzenia może powstać coś w rodzaju zielonej oleistej plamy pod zaworami zewnętrznymi ?
Mam wrażenie że klima mi osłabła.
Działała pół roku bezproblemowo. Ostatnio ok 2 tygodni wydajność spadła.
Widzę oszroniony zewnętrzny zawór i również oszrania sie cieńsza rurka z czynnikiem. Wczesniej podczas pracy wykraplało sie sporo wody. Teraz zdecydowanie mniej
Zastanawiam się tylko którędy ten gaz uciekł (czy rzeczywiście zewnętrzne zawory) - sprawdziłem śrubunki - mocniej dokręcić się nie da.
Ile serwis może wziąść za uzupełnienie czynnika ? Jestem prawie z Wrocławia (wiocha za Wrocławiem). Czynnik R410A można dokupić w WIGMORSIE we Wrocku - ale czy to rozwiąże problem ?
Mam wrażenie że klima mi osłabła.
Działała pół roku bezproblemowo. Ostatnio ok 2 tygodni wydajność spadła.
Widzę oszroniony zewnętrzny zawór i również oszrania sie cieńsza rurka z czynnikiem. Wczesniej podczas pracy wykraplało sie sporo wody. Teraz zdecydowanie mniej

Zastanawiam się tylko którędy ten gaz uciekł (czy rzeczywiście zewnętrzne zawory) - sprawdziłem śrubunki - mocniej dokręcić się nie da.
Ile serwis może wziąść za uzupełnienie czynnika ? Jestem prawie z Wrocławia (wiocha za Wrocławiem). Czynnik R410A można dokupić w WIGMORSIE we Wrocku - ale czy to rozwiąże problem ?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY