Piszesz jak dla mnie trochę zagadkowo
(nie łapię Twoich skrótów))
Od dawno przeglądałem Forum, dodatkowo przed instalacją przeczytałem trochę o tym. Lubię się uczyć ... i stąd moja aktywność w kilku wątkach. Czasami dopytuję , czasami jak coś "wiem" to piszę o tym. Przy czym moja wiedza jest niewielka (i raczej to się nie zmieni) - tu trzeba wielu lat praktyki a ja mam tylko 1 lodówkę i 1 klimatyzator ... na razie
A lodówka strasznie mi szarpie kompresorem przy wyłączaniu - takie głośne stuki wewnątrz kompresora - jak szukałem przyczyny (w necie) to wyszło że zerwał się wewnętrznie ze sprężyny .... i nie ma sensu naprawiać. Trzeba czekać na jego śmierć lub żądanie małżonki o wyrzuceniu trupa .... ale to tylko 7 letni elektrolux
Czyli co ... w klimatyzatorze ewidentny brak gazu ?
(nie łapię Twoich skrótów))Od dawno przeglądałem Forum, dodatkowo przed instalacją przeczytałem trochę o tym. Lubię się uczyć ... i stąd moja aktywność w kilku wątkach. Czasami dopytuję , czasami jak coś "wiem" to piszę o tym. Przy czym moja wiedza jest niewielka (i raczej to się nie zmieni) - tu trzeba wielu lat praktyki a ja mam tylko 1 lodówkę i 1 klimatyzator ... na razie

A lodówka strasznie mi szarpie kompresorem przy wyłączaniu - takie głośne stuki wewnątrz kompresora - jak szukałem przyczyny (w necie) to wyszło że zerwał się wewnętrznie ze sprężyny .... i nie ma sensu naprawiać. Trzeba czekać na jego śmierć lub żądanie małżonki o wyrzuceniu trupa .... ale to tylko 7 letni elektrolux

Czyli co ... w klimatyzatorze ewidentny brak gazu ?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY