Na koniec powiem Ci jeszce jedno.COP wpiszą Ci koledzy skośny jaki chcesz,jak to zbadasz?A po drugie nie porównuj swojego serwisu laptopów,do serwisu klimy,bo po pierwsze Klient Ci przyniesie na stół i w cieplutkim pomieszczeniu się pobawisz zminimalnym sprzętam,a napewno daję głowę,że nie masz pojęcia ile kasy ma zaiwestowany prawdziwy serwis klimatyzacji-dochodzi to do samochodu segmentu A,o szczegółach nie będę Ci zawracał głowy,ale po 15 latach prowadzenia tej działki,to rzeczy potrzebnych (nieraz raz w roku-ale musisz to mieć) jest tyle wartościowo,że jakby ktoś mi teraz odddał kasę ,którą wydałem,to spokojnie wycofałbym się z tej branży i zajął handlem,lub laptopami.Sama wiertarka z wierłem przebiciowym to 10 tyś zł i raz po raz musi iść do serwisu za konkretną kasę,i nie ma zmiłuj się,bo ona się wyłączy po iluś motogodzinach.A co by powiedział,jak akurat na Twojej robocie trafiłbym na zbrojenie i nieszczęśliwie zniszczył wiertło za 2350 zł?Oddał byś mi,czy następne 3 montaże robiłbym za free,a tak było w tamtym sezonie.Każdy ma problemy.Wolałbym sobie siedzieć i grzebać w laptopikach ew ciepełku,klient by przyniósł,odebrał.po co mi smochód dostawczy,drabiny,szkolenia wysokościowe,środki BHP atestowane,puł,kurz,deszc,żar z nieba jak jest sezon.Jak narzekasz na swój biznes,to jest pełno szkoleń,dobre da Ci podstawy do zaczęcia i pierdyknij te komutery.Sam widzisz za ile kupujesz klimę,a ile ona katalogowo kosztuje,też ktoś kto Ci sprzedaje ma tyle co Ty na laptopie.Czasy katalogowe skończyłe się 8 lat temu.A jak sam montujesz to poszukaj klimy na r-22,wtedy te 10 lat będziesz miał spokój,a jak piszesz o dolaniu R-410 to znaczy,że nie masz zielonego pojęcia.Dolać to można było kiedyś r-22. A o samoczyszczeniu klimatyzatora,to nie rozśmieszaj,kup piekarniksamoczyszący to zobaczysz,oprócz wydanej kasy nic efektów,sam sie tak nabrałem.Zresztą ktoś Ci opowiadał napewno o tym samoczyszczeniu,możesz to opisać?Byłbym wdzięczny.
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Fujitsu gwarancja i serwis.
50 Odpowiedzi, 45391 Wyświetleń| Wiadomości w tym wątku |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY