Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Fujitsu gwarancja i serwis.

50 Odpowiedzi, 45419 Wyświetleń

obser

2014-09-14, 17:10:46
Top użytkownik
Wiesz,z głupiej sprawy zrobił się temat rzeka,lepiej niech Moderator zamknie już ten temat,ale nie wyobrażam sobie legalnie działającej firmy,ze wszystkimi uprawnieniami,dobrym sprzętem,aby zrobiła montaż za 600-800 zł netto,dając jeszce gwarancję.Pracuję w tej branży trochę i rachunek ekonomiczny na to nie pozwoli.Chyba,że dostarczamy sprzęt i mamy marżę i osobno jak pisze w każdej umowie upust reklamacyjny.To nawet zrobię Ci w niektórych przypadkach kompletną dostawę,montaż,gwarancję nawet dając 20-25% upustu od ceny katalogowej.Są nieraz promocje i wyprzedaże.
Znam firmę:w zimie robi uchwyty skraplacza,szukając na złomie kształtowników,spawa je i na rdzę maluje podkładem,używa metrycznych rur do C.O. i izolacji,przewierty robi majslem,albo po kawałku koronką do gniadek,przewody zbieranina i w tym momencie może zaoszczędzić na montażu nawet ok.500 zł.Jest to fakt,był u mnie robić jedną robotę,bo Klient uparł się na kasetę LG,a ja już nie byłem ich dealerem,więc go poprosiłem.Jak zaczął to wszystko wyciągać,to kazaliśmy mu zostawić tylko urządzenie i podbić gwarancję.Nasze włoskie uchwyty cynkowane i malowane proszkowo wiszą już po kilkanaście lat i wyglądają jak nowe.Wycieków nie mamy praktycznie,ale to zasłega sprytnego akumulatorowego urządzenia i angielskich rur,kable komunikacyjne plecionka w gumie,też niespodzianek nie ma.Ale o 600 czy 800 zł mowy nie ma.A z czego utrzymać specjalistyczny samochód dostawczy z regałami,pólkami itp.,że do niczego innego go nie wykorzystasz?Kończmy tę dyskusję,życzę Ci miłego ciepełka zimą,a i chłodu latem też się przyda.Pamiętaj o grzybobraniu,bo nie jest tak jak piszesz,a wręcz jesteś Klientem wysokiego ryzyka,bo jak klima latem bardzo dużo chłodzi to grzybki nie mają dobrych warunków.Życzę Ci najlepszego i kończymy tą akademicką dysputę.Moja propozycja odkupienia mojego sprzętu i zabranie się za klimy aktualna,przekażę jeszcze wiedzę,kontakty,upusty,stałych klientów.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa