Dejw88 napisał(a):obser napisał(a):Zgodzę się z tobą, że dystrybutor/impotrer powinien pilnować cen dla hurtowni, instalatorów i detalistów, z drugiej strony przy cenach w waszej branży marże powyżej 15-25% na sprzęt uważam już za bardzo wysokie
Pamiętaj o tym że jak montuję nowy klimatyzator to jestem jego gwarantem przez 3 lata. Gdy coś dupnie to nie przyjedzie samsung, LG czy Bóg wie kto. Przyjechać muszę ja, muszę rozstawić drabinę, rozstawić rusztowanie, rozkręcić całe urządzenie i zazwyczaj spędzić połowę dnia na zgadywance dlaczego nie działa ten Inverter wyposażony w taką elektronikę jakby można było na nim co najmniej latać w kosmos. Jak już wiem co się zepsuło to potem oczywiście zamawianie części i ponowny przyjazd. Ponowne rozkładanie drabiny/rusztowania i rozkręcanie urządzenia. Potem np wymiana płyt głównych, ale okazuje się że urządzenie dalej nie działa! Szok! Okazuje się że walnięty jest również wentylator zewnętrzny (również wyposażony w wewnętrzną elektronikę). Bo jak padły płyty sterujące w wyniku przepięcia to przy okazji taki mały psikus: spaliło też elektronikę wentylatora. Ale to drobnostka bo przecież to nie problem zamówić wentylator, przyjechać raz jeszcze, rozłożyć drabinę/rusztowanie, rozkręcić urządzenie i wymienić ten nieszczęsny wentylator. Teraz klient w końcu jest zadowolony urządzenie nareszcie działa jak powinno i to wszystko za 800zł netto z montażem!
Jasne, a do przeglądów gwarancyjnych 2 razy w roku to dokładasz?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY