ON/OFF ma rację. Wszystkie odpady powstające w wyniku serwisu są własnością serwisu (chyba że w umowie jest inaczej) i właściwe gospodarowanie tymi odpadami należy do firmy serwisowej. Ale w protokole po serwisie można dopisać, że na żądanie właściciela urządzenia/instalacji/itp coś (ten odpad) pozostawiło się. - To mi kiedyś podpowiedziała inspektorka. No i oczywiście muszą być podpisy i takie tam duperele.
Mało kto zna przepisy bo jest tego wszystkiego bardzo dużo i tak na prawdę "są bo są", a czasami ktoś zapłaci karę.
A wiecie, że do zbierania takich odpadów potrzebne jest zezwolenie?? No chyba że zostawia się je w miejscu wytworzenia. :-)
A teraz przykład sprawiedliwości i równości wobec prawa:
1* Masz domek z rekuperatorem, wymieniasz filtry i możesz je bez konsekwencji wyrzucić do zwykłych śmieci (komunalnych)
2* Robisz serwis w domku z rekuperatorem, wymieniasz filtry.... jesteś wytwórcą odpadów i powinieneś je zabrać, jechać na wysypisko, napisać kupę papierów, że przekazujesz odpady, wysłać do Marszałka, kopie tego mieć u siebie.... tony papierów. To jest ochrona środowiska. -No ale to moja własna opinia.
Mało kto zna przepisy bo jest tego wszystkiego bardzo dużo i tak na prawdę "są bo są", a czasami ktoś zapłaci karę.
A wiecie, że do zbierania takich odpadów potrzebne jest zezwolenie?? No chyba że zostawia się je w miejscu wytworzenia. :-)
A teraz przykład sprawiedliwości i równości wobec prawa:
1* Masz domek z rekuperatorem, wymieniasz filtry i możesz je bez konsekwencji wyrzucić do zwykłych śmieci (komunalnych)
2* Robisz serwis w domku z rekuperatorem, wymieniasz filtry.... jesteś wytwórcą odpadów i powinieneś je zabrać, jechać na wysypisko, napisać kupę papierów, że przekazujesz odpady, wysłać do Marszałka, kopie tego mieć u siebie.... tony papierów. To jest ochrona środowiska. -No ale to moja własna opinia.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY