klimatolog napisał(a):Fazy nie posiadam w stosunku do ciebie jednostko ziemska.Jak ładnie mnie nazywasz. Jednak nie możesz na nic liczyć. Sorry.
Fazę można różnie rozumieć i każdy rozumie ją tak jak mu w duszy zagra. Wg. mnie nie mozna miec fazy do kogoś, bo może zostać to źle lub jeszcze gorzej odebrane.
Coś w Twoim stylu ? Jednak dużo mi brakuje do mistrza purenonsensu.
Wiem co to jest przegrzanie i jak go mierzyć, więc daj sobie spokój z kolejnym wykładem, bo nie o to w tym temacie chodzi.
ON/OFF napisał(a):Nie ma wyłącznika pod grillem?Ale jesteś uparty. Napisałem że nie ma! Jakby był to bym nie pytał jak nawiedzony. Sa tylko 4 czujniki temperatury więc pewnie jest elektroniczny zawór rozprężny.
Nie dam 500 zł aby skontrolować przegrzanie (i tak liczone tylko z temperatur) jak mam manometry i termometr. Niech się LG buja sam ze sobą. Nie chce znać i będę przestrzegał przed tym co robi wielki koncern z maluczkimi chłodniarzami.
Vlad24 napisał(a):U mnie po dużym dochłodzeniu cieczy w regeneracyjnym jej temperatura przed parownikiem odpowiada ciśnieniu parowania. Mierzę ją na rurce cieczowej za rozdzielaczem.Wytłumacz to lepiej. Proszę. Czyżby w tym LG montowali regeneracyjny który schładza ciecz do ok 0oC ?
Poza tym przed parownikiem jest zawór rozprężny i ciecz będzie przed nim. Niby też przed parownikiem, ale na tej zasadzie to i też przed sprężarką itd.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY