Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Fuszerka monterów?

18 Odpowiedzi, 16036 Wyświetleń

agnstep

2014-10-21, 09:30:22
Nowy użytkownik
Witam

Proszę o poradę/opinię specjalistów ponieważ zwątpiłem w moich "fachowców". Robiłem remont generalny który wykonywała firma ogólnobudowlana i oni zajęli się też tematem klimatyzacji jednego pokoju który znajduje się na poddaszu (ok 18 m2 przy czym są tam skosy i jedno okno dachowe). Nie była to profesjonalna firma od klimatyzacji tylko firma która robiła u mnie wszystko, elektrykę, hydraulikę, no i klimę. Jednostkę zew. SHARP AY-AP9NR zamontowali kondygnację niżej na tarasie ponieważ nie było zgody zarządcy na montaż na ścianie a mi się spieszyło, przewody poszły w ścianach z poddasza o poziom niżej, przez salon no i dalej na taras, a jednostka stanęła na podłodze (aby zarządca się nie czepiał).
No i teraz meritum, czy wszystko z montażem tej jednostki zew. jest ok? (mocowanie do podłogi) no i co z odległością od okien najbliższego sąsiada? czy ktoś może się przyczepić?
i druga kwestia - sąsiad skarży się, że praca klimy mu przeszkadza i to nie tylko jed. zew. ale rzekomo słyszy też w salonie pracę klimy (faktycznie słychać u niego gdy włączam i włączam klimę - jest to taki szum jak z okapu kuchennego)
Załączam zdjęcia poglądowe
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa