Właśnie polega to na tym ze to jest pierwszy rok. A ja skończyłem technikum chłodnicze w Polsce 11 lat temu. Ten projekt ma za zadanie:
-Zaprojektować chłodnie -35
-Wybrać odpowiedni czynnik i olej (specyfikacja jak z katalogów)
-Stworzyć zarys teoretyczny w oparciu o rozwiązanie pojedynczego stopnia i podwójnego stopnia
-Sprecyzować i opisać kompresor, parownik, skraplacz, i rozmiar przekroju rur użytych w instalacji.
-Musze przestawić standardy jakimi się kierowałem EU itd.
-Optymalizacja dla oszczędności energii.
To jest w zasadzie raport. 4000 słów
-Ph diagram (Coolpak)
-Bardziej na zasadzie właściwego doboru są w tym drobne obliczenia.
Właśnie problem w tym ze takiego katalogu nie mogę znaleźć. Nie wiem jakie dane powinienem wpisać w Coolpak tak żeby w odniesieniu od nich zrobić wyliczenia sprawdzające. Bardzo mi zależy na tym żeby to zrobić. Szukam wszędzie w google ciekawych stron które mogą mi w tym pomóc ale nie znalazłem nić interesującego. Lub nie wiem czego szukać. Problem polega na tym że inni studenci mają kogo się zapytać o pomoc. Ja jestem nowy, wiec ciężko uzyskać jakąś ciekawą odpowiedź.
Jeśli możesz podać mi jakiś: przykład katalogu i urządzeń które mogę wykorzystać w oparciu o ten raport/projekt. Będę bardzo wdzięczny.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2014-10-26, 23:44:25 przez m4ciej.)
-Zaprojektować chłodnie -35
-Wybrać odpowiedni czynnik i olej (specyfikacja jak z katalogów)
-Stworzyć zarys teoretyczny w oparciu o rozwiązanie pojedynczego stopnia i podwójnego stopnia
-Sprecyzować i opisać kompresor, parownik, skraplacz, i rozmiar przekroju rur użytych w instalacji.
-Musze przestawić standardy jakimi się kierowałem EU itd.
-Optymalizacja dla oszczędności energii.
To jest w zasadzie raport. 4000 słów
-Ph diagram (Coolpak)
-Bardziej na zasadzie właściwego doboru są w tym drobne obliczenia.
Właśnie problem w tym ze takiego katalogu nie mogę znaleźć. Nie wiem jakie dane powinienem wpisać w Coolpak tak żeby w odniesieniu od nich zrobić wyliczenia sprawdzające. Bardzo mi zależy na tym żeby to zrobić. Szukam wszędzie w google ciekawych stron które mogą mi w tym pomóc ale nie znalazłem nić interesującego. Lub nie wiem czego szukać. Problem polega na tym że inni studenci mają kogo się zapytać o pomoc. Ja jestem nowy, wiec ciężko uzyskać jakąś ciekawą odpowiedź.
Jeśli możesz podać mi jakiś: przykład katalogu i urządzeń które mogę wykorzystać w oparciu o ten raport/projekt. Będę bardzo wdzięczny.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY