Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Mobilny system odgazowania próżniowego

16 Odpowiedzi, 13236 Wyświetleń

Linde

2014-11-01, 08:18:30
Nowy użytkownik
Cytat:A skąd wiesz...
Witam.
Prosze Pana, nie przypominam sobie, byśmy przeszli na Ty...
Jack63: Panie Jakubie..., ocenę czy takie urządzenie jest potrzebne czy nie pozostawiam czytelnikom, ja przedstawiłem zjawiska które zachodzą, które widziałem i nie potrzebuję więcej dowodów. Inną sprawą jest, czy do małego układu z klimakonwektorami jest to inwestycja opłacalna. Osobiście nie montowałem takiego urządzenia, widziałem jest natomiast na paru obiektach. Wnioski zostawię dla siebie, nie widzę powodu by się z Panem nimi dzielić.
Marketing istnieje od zarania dziejów, sam Pan (jak i ja) go uzywa w celu przekonania czytelnika do swoich racji. Rozumiem, że najlepiej stanąc w miejscu i nie rozwijac nowych technologii bo sa drogie a przecież stare działają dobrze i sa sprawdzone... na szczęście w czasach pomp ręcznych ktoś miał inne zdanie niż Pan. I pomimo tego, iz do pompy elektrycznej trzeba podać zasilanie, rozciągnąć kable, zabezpieczyć je... a po co, przecież można zastosowac pompę ręczną, oszczędność dla środowiska, nie zużywa w ogóle prądu... a i ktoś musi nia kręcić, więc i bezrobocie spada...
Oczywiście powyższe traktuje pół żartem pół serio, postęp techniki jest nie unikniony i potrzebny, nawet jeżeli niektóre dzici tego postepu nie są najlepsze, wręcz gorsze od swoich rodziców.

Panie Klimatolog: Mniej więcej tak samo jak powyżej, dodam, iz nigdzie nie napisałem, że odgazowywacz próżniowy zwiększa czy zmniejsza COP, tylko dodatkowo chroni instalację przed korozją i kawitacją, tylko tyle.

Do obydwu Panów: W związku z tym, iż nie przedstawiliście żadnych rzeczowych argumentów ("marketing" i "unia" nie sa dla mnie rzeczowymi argumentami) kończę tą którką dyskusję, a opinię na temat tego urządzenia zostawiam pozostałym użytkownikom, na pewno wybiorą argumentację która bardziej trafia w ich indywidualne gusta.
Z wyrazami szacunku,
Piotr S.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa