Cytat:A skąd wiesz...Witam.
Prosze Pana, nie przypominam sobie, byśmy przeszli na Ty...
Jack63: Panie Jakubie..., ocenę czy takie urządzenie jest potrzebne czy nie pozostawiam czytelnikom, ja przedstawiłem zjawiska które zachodzą, które widziałem i nie potrzebuję więcej dowodów. Inną sprawą jest, czy do małego układu z klimakonwektorami jest to inwestycja opłacalna. Osobiście nie montowałem takiego urządzenia, widziałem jest natomiast na paru obiektach. Wnioski zostawię dla siebie, nie widzę powodu by się z Panem nimi dzielić.
Marketing istnieje od zarania dziejów, sam Pan (jak i ja) go uzywa w celu przekonania czytelnika do swoich racji. Rozumiem, że najlepiej stanąc w miejscu i nie rozwijac nowych technologii bo sa drogie a przecież stare działają dobrze i sa sprawdzone... na szczęście w czasach pomp ręcznych ktoś miał inne zdanie niż Pan. I pomimo tego, iz do pompy elektrycznej trzeba podać zasilanie, rozciągnąć kable, zabezpieczyć je... a po co, przecież można zastosowac pompę ręczną, oszczędność dla środowiska, nie zużywa w ogóle prądu... a i ktoś musi nia kręcić, więc i bezrobocie spada...
Oczywiście powyższe traktuje pół żartem pół serio, postęp techniki jest nie unikniony i potrzebny, nawet jeżeli niektóre dzici tego postepu nie są najlepsze, wręcz gorsze od swoich rodziców.
Panie Klimatolog: Mniej więcej tak samo jak powyżej, dodam, iz nigdzie nie napisałem, że odgazowywacz próżniowy zwiększa czy zmniejsza COP, tylko dodatkowo chroni instalację przed korozją i kawitacją, tylko tyle.
Do obydwu Panów: W związku z tym, iż nie przedstawiliście żadnych rzeczowych argumentów ("marketing" i "unia" nie sa dla mnie rzeczowymi argumentami) kończę tą którką dyskusję, a opinię na temat tego urządzenia zostawiam pozostałym użytkownikom, na pewno wybiorą argumentację która bardziej trafia w ich indywidualne gusta.
Z wyrazami szacunku,
Piotr S.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY