Dejw88 napisał(a):No właśnie też mi po głowie chodzi to skraplanie ale nie chciałem niczego sugerować na forum.
Wydaje mi się że nie jest problem w czynniku skoro ilość jest prawidłowa.
Dejw88 napisał(a):Ogólnie jest to inwerter więc teoretycznie nie powinien mieć problemów z utrzymaniem odpowiedniego ciśnienia skraplania . W Praktyce wygląda to nieco inaczej bo najprawdopodobniej jest to inwerter który posiada silnik wentylatora skraplacza jako indukcyjny jednobiegowy. Więc brak możliwości regulacji skraplania przy niskich temperaturach.
I teraz pytanie czy mogę pomiędzy płytę inwerterową zewnętrzną, a silnik wentylatora podpiąć pakiet zimowy aby płynnie regulować skraplanie i utrzymywać je cały czas na poziomie 40*C?
Albo być może istnieje inny sposób na podniesie ciśnienia skraplania?
Proponuję wpierw zapoznać się z dokumentacją lub rozebrać jednostkę zewnętrzną. Najlepiej pytać na forum co to może być nie sprawdzając z czym dokładnie mamy do czynienia. Otóż jest to inwerter który posiada nowoczesny i bardzo łatwo sterowalny silnik BLDC ,który ma płynną regulację obrotów! Z podłączenia jakiegoś pakietu zimowego zostanie tylko kupa smrodu podobnie jak z jednostki zewnętrznej. Proponuję sprawdzić termistory, poza tym przydał by się oscyloskop by zbadać co się dzieje w elektronice. Być może uszkodzona jest któraś z płytek.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY