Dejw88 napisał(a):Mam tutaj dosyć specyficzny przypadek:Ja tam się nie znam, ale po kolei odparowanie -3 st C (OK)wywiew 5-7 st C ( OK) wewnątrz 24 st C i tu jest nie OK to co to może być?????
W serwerowni pracuje kanałówka samsunga EH070EAV1 która notorycznie zamarza gdy na pilocie temperatura zadana wynosi 18*C. Gdy zadaną temperaturę podwyższę do ok. 22*C to przestaje zamrażać parownik ale dalej strasznie szroni CAŁA rura powrotna gazu(rura cieczowa nie szroni).
Udało mi się ustalić następujące warunki pracy:
-Ilość czynniki prawidłowa 1,8kg R410A (czynnik został ściągnięty do butli, została pociągnięta próżnia, a sam klimatyzator został nabity NOWYM czynikiem R410A)
-Przez jednostkę wewnętrzną jest przepływ powietrza (parownik i filtr czysty, wentylator wewnętrzny pracuje)
-Odparowanie trochę poniżej zera tj. -3*C (na zewnątrz ok 14*C)
-Wewnątrz bardzo ciepło tj ok. 24*C
-Sam klimatyzator chłodzi bardzo dobrze, na nawiewie dmucha powietrzem o temp ok 5-7*C(dopóki nie zamarznie)
Proszę o jakąś poradę bo już skończyły mi się pomysły :/
(zamarzanie to skutek uboczny . )brak wydajności spowodowany za małym przepływem powietrza przez chłodnicę z powodu ? nie wiem przypuszczalnie te fi 200 wydaje się skromne . Ale to moje zdanie .
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY