judox napisał(a):1. Jak sprawdzić czy płytka działa bez odczynnika (czy jest to możliwe)?Działa bez czynnika
judox napisał(a):2. Jak jest sterowana jednostka zewnętrzną jednostką wewnętrzną ( w dokumentacji jest że 12-24 V ale czy to jest sterownie analogowe od 12 do 24 V czy po prostu podanie napięcia w zakresie od 12 do 24 V spowoduje załączenie czyli 0 i 1)Nie jest to sterowanie analogowe bo jednostka wewnętrzna musi sterować zaworem 4D, wentylatorem oraz sprężarką jak sterować tak wieloma elementami napięciem?
judox napisał(a):3. W przypadku gdy nie będę w stanie naprawić płyty jaki mogę zastosować sterownik jednostki zewnętrznej na co zwrócić uwagęNie wiem
judox napisał(a):4. Gdzie mogę szukać ewentualnie tej płyty głównej od jednostki zewnętrznej.U producenta lub na złomowisku
Jeśli zalało to prawdopodobnie upalona przetwornica. Scalak prawdopodobnie zabytkowy już ( a może to jeszcze składane z elementów dyskretnych? ) może kosztować kilkaset euro. Zobacz oscyloskopem co się dzieje na kablu sterowania oraz na końcówkach procesorów. Wg. mnie to albo kup nową płytę lub wyrzuć.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY