Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Montaz klimatyzacji split AKAI AC-GS07HRC

48 Odpowiedzi, 60947 Wyświetleń

awax

2006-07-19, 20:36:19
Top użytkownik
Cytat:Witam,

ponieważ kupiłem sobie klimatyzator Akai AC-GS09HRC znalazłem ten temat i głodny informacji przeczytałem go od początku - chciałem tylko znaleźć informacje montażowe i ew. opinie użytkowników - okazało się, że w większości znalazłem wypowiedzi jakiś dziwnych ludzi co im zdaje się interes nie idzie bo nie potrafią sobie z nim poradzić!
Co to za dyskusje na temat 200pln = nieprofesionalny montaż ? Jaki dowód na to ? Jeżeli ktoś pracuje i ma firmę jednoosobową to stawka prawie 70pln / h jest zła ? Ok. z rachunkiem plus vat i na rękę 50pln. Źle?
Jaka tu inwestycja w sprzęt i wiedzę ?
Jestem przedsiębiorcą i wiem, że każda firma ma tzw. profil klienta. Wasz profil to firmy i ludzie którym parę stów "wisi" a taki pan Cezary co ma firmę ma klientów o profilu max. 200pln i co? Jest złodziejem!!
Ma po prostu pewne wymagania jeżeli chodzi o zyski i albo robi 40 montaży miesięcznie po 200pln albo chce ich robić więcej i wtedy musi się liczyć z ryzykiem zachłanności - będzie więcej, ale będzie pracownik, dodatkowe koszty i cena montażu 400pln - po prostu zmienia profil klienta jak się zdecyduje ale w żadnym wypadku nie można go nazywać złodziejem bo jak skasuje 20 x 2montaże dziennie po 200pln to ma 8000pln minus minimalne koszty to i tak żyje na dość wysokim jak na polskie warunki.
Więc głowa nisko Panowie przed Panem "Cezarym"
Każdy ma swój pomysł na biznes i należy go szanować.

Swoją drogą, jakieś opinie użytkowników AC-GS09HRC mile widziane Smile

Człowieku ,opanuj się i zacznij liczyć.
Po pierwsze zacznij montować samodzielnie dwa splity dziennie,
po drugie z tych ośmiu tysięcy zapłać ZUS i podatek,
po trzecie odłóż z tego coś na zimę,
po czwarte na ewentualne naprawy gwarancyjne.

niezależnie od wszelkich wyliczeń z podanych informacji wynika jednoznacznie,że klient robi to bez działalności gospodarczej i nie płaci podatków ,a to jest jak na razie niezgodne z prawem i jest to po prostu kradzież.
Piszę o tym wszystkim jedynie dlatego aby uzmysłowić co niektórym,że przez zaniżanie cen właściciele legalnie prowadzonych firm nie mogą zaoferować swoim pracownikom przyzwoitych zarobków.

Pozdrawiam
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa