Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

klimatyzator split - wywala bezpiecznik

75 Odpowiedzi, 61126 Wyświetleń

czarny75

2014-12-30, 20:50:32
Nowy użytkownik
Do jack63.

W sprawach mojej wiedzy na ten temat masz racje, nie znam się na tym, w sprawie moich zdolności niestety nie mogę się z Tobą kolego zgodzić :-) Na temat klimatyzacji wiesz na pewno sporo i znasz zasadę działania tych urządzeń a ja niestety nie. Do mojego splita podchodziło dwóch chłodniaków jeden to nawet gruba ryba bo instaluje chłodnie i urządzenia chłodnicze przemysłowe i tak samo klimatyzatory przemysłowe w biurowcach.
Jeden i drugi ewidentnie olał sprawę bo co tam jakiś tam SPLIT z castoramy , my Ci założymy nowy za 3600 zł bo ten twój nie do naprawienia uwalony na AMEN. Myślę ,, no trudno co zrobić kupię nowy klimatyzator oczywiście z castoramy i sam go założe pochula znowu parę latek i gra , i wziąłem te sterowanie na swój warsztat bo i tak już nie mogłem nic gorzej popsuć, poprzerywałem parę ścieżek na płytce drukowanej i zacząłem sprawdzać po kolei, pierwszy poszedł termik i nic dalej zwara i poleciał bezpiecznik, i tak po kolei co było na płytce, aż doszedłem do dławików, wylutowałem pierwszego i od razu strzał w dziesiątkę, sprawdzam miernikiem a on ma zware między cewkami, miałem przewinąć cewki ale nie miałem takiego drutu grubego i ciekawość wygrała, przerwałem ten rdzeń węglowy i problem znikł. Wlutowałem dławik na miejsce podałem zasilanie i wszystko gra, założyłem już sterowanie do jednostki zewnętrznej i START i chula Jack63 pięknie ruszyła bez żadnych komplikacji, jutro to wszystko poskręcam bo już dzisiaj dosyć się namarzłem. Dla niedowiarków mogę zamieścić filmik z dowodem że klima pracuje. Temat można zamknąć problem rozwiązany nie wiem na jak długo ale jednak udało się, jednak cuda się zdarzają :-) Chciałbym Wszystkim podziękować za to , że mnie nie zlinczowaliście na początku i że jednak próbowaliście pomóc i Wasze sugestie okazały się na pewno pomocne. Dziękuję jeszcze raz i życzę Wam Szczęśliwego Nowego Roku. Pozdrawiam
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa