Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

modyfikacja Daikin na 13 stopni

20 Odpowiedzi, 16902 Wyświetleń

damiankrolikowski

2015-03-28, 21:21:06
mgAmougUF
Witam
na poczatku napisze ze nie montuje klimatyzacji zawodowo , poszukuje rozwiazania do prywatnego projektu .
poszukuje informacji jak zmodifikowac split system daikina (dlaczego daikin bo taki widzalem w sytemie dzalajacym) zebym byl w stanie ustawic teperature 13 stopni tylko nie bardzo wiem jak sie do tgo zabrc .
Widzalem taki system w akcji dzalal bez problemu wiem ze wewnetrzne urzadzenie bylo mocy 2kw a zewnetrzne 5kw nie wiem czy to m ajakies znaczenie i wiem ze cale urzadzenie bylo sterowane kontrolerem dixell-a .Teraz moje pytanie jak to wszystko polaczyc zeby to chodzilo i zeby klimatyzaje mozna bylo ustawic na 13 stopni ?
kontroler dixell t tylko sugestja bo taki widzalem w dzalaacm systemie ale jesli jest jakies inne rozwiazanie to chetnie je sprawdze .
Samemu troszke probowalem z tym wewnetrzym urzadzeniem ominac plyte glowna i podlaczyc wszystko bezposredno udo dixell-a niestety bez sukcesu , wentylator nie startuje i zadna z zaslonek sie nie otwiera . Mylalem ze trzeba cos tylko zmodifikowac ale jakos mi to nie wychodzi . Jesli ktos wie co tam przestawic badz odlaczyc zeby orginalne sterowanie zastapic dixellem .
Z gory dziekuje za wszystkie podpowiedzi i porady
pozdrawiam
Damian
https://t.me/pump_upp
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa