Znam sie na wielu rzeczach
ale na mojej dluuugiej liscie umiejętności nie ma klimatyzacji
Podam kilka dodatkowych szczegolow, ktore moga cos podpowiedziec. Dzisiaj na dworze bylo 15 stopni. Przejechalem 45 km. po 15 km nawiew stal sie slaby (chodz byl na ostatnim biegu) tzn wentylator chodzil na maxa ale powietrze nie wlatywalo do tuneli nawiewu. Na postoju zauwazylem ze wszystkie rurki od klimy sa zamarzniete i to tak po 3mm szronu na kazdej (nie wiem czy tak ma byc?) przy wejsciu rurek do przegrody silnika szron topnieje. W aucie pod kierownica jak sie glaboko wlozy rękę czuc te rurki juz w srodku auta i są strasznie gorące. JAk piec.
Czy te informacje mogą wam nasunąć przyczyne mojego problemu?
Prosze o jakąś porade zanim pojade do holenderskiego experta ktory mnie skasuje za samo wjechanie na warsztat . A w rezultacie pewnie powie ze polowa rzeczy do wymiany (tak oni wlasnie dzialają).
Panowie........ Pomożecie
![[Obrazek: 54eb58d019d3.jpg]](http://naforum.zapodaj.net/thumbs/54eb58d019d3.jpg)
![[Obrazek: 82e587b1f639.jpg]](http://naforum.zapodaj.net/thumbs/82e587b1f639.jpg)
ale na mojej dluuugiej liscie umiejętności nie ma klimatyzacji
Podam kilka dodatkowych szczegolow, ktore moga cos podpowiedziec. Dzisiaj na dworze bylo 15 stopni. Przejechalem 45 km. po 15 km nawiew stal sie slaby (chodz byl na ostatnim biegu) tzn wentylator chodzil na maxa ale powietrze nie wlatywalo do tuneli nawiewu. Na postoju zauwazylem ze wszystkie rurki od klimy sa zamarzniete i to tak po 3mm szronu na kazdej (nie wiem czy tak ma byc?) przy wejsciu rurek do przegrody silnika szron topnieje. W aucie pod kierownica jak sie glaboko wlozy rękę czuc te rurki juz w srodku auta i są strasznie gorące. JAk piec. Czy te informacje mogą wam nasunąć przyczyne mojego problemu?
Prosze o jakąś porade zanim pojade do holenderskiego experta ktory mnie skasuje za samo wjechanie na warsztat . A w rezultacie pewnie powie ze polowa rzeczy do wymiany (tak oni wlasnie dzialają).
Panowie........ Pomożecie
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY