Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Montaż klimy do kombajnu

7 Odpowiedzi, 7056 Wyświetleń

waldek415

2015-05-26, 21:40:14
Nowy użytkownik
Whisky napisał(a):HP: 28,5 off - 22,1 on [bar]
MP: 15,2 on-11,3 off [bar]
LP: 2,5 off-2.6 on [bar
Jak ty to chcesz podłączyć?

LP i HP połączyć razem . Jeśli będzie powyżej 2.5 bar otworzy obwód a jeśli nie będzie 28.5 bar obwód będzie otwarty i jeśli połączę te 2 styczniki razem to będę miał tak że jeśli będzie za niskie lub wysokie ciśnienie to wyłączy mi sprężarkę dobrze myślę ?

A MP służy do załączania wentylatorów często jest tak że wentylatory pracują cały czas jak klima jest włączona tylko nie które auta mają tak że wentylator włącza się co chwile

A ze złomu za dużo rzeźby żeby to wcisnąć i dużo modzenia z połączeniem przewodów bo i tak trzeba je dociąć i zakuć więc jak mam się bawić w jakieś używki co może na końcu 3 razy będę wymieniał bo się rozleci a koszta takie same jak bym wsadził używkę czy nowe bo pytałem ludzi co montowali i wychodzi w okolicach 2 tyś a tu za 2 tyś mam wszystko nowe i posłuży parę lat i miejmy nadzieję że gaz nie ucieknie po pierwszym sezonie

oczekuje konkretne odpowiedzi a co do wentylatorów to zawsze mogę dołożyć jakiś na 24v i w tym jest problem że ciężko z auta wyszarpnąć na 24v a z przetwornicą różnie i koszta te same co kupno wszystkiego na 24v
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2015-05-26, 21:41:23 przez waldek415.)
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa