Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Ogrzewanie inwerterem Mitsubishi SCM80

1 Odpowiedzi, 3840 Wyświetleń

polmis1950

2015-06-02, 08:32:31
Nowy użytkownik
Kupiłem niedrogo klimatyzator Mitsubishi SCM80 multisplit, inwerter w celu zbudowania pompy ciepła do ogrzewania domu o pow. ok.120 m2. Do tego dokupiłem płytkę sterującą i wszystkie czujniki jednostki wew.SKM25 i wymiennik ciepła. Wszystko zamontowałem i po włączeniu uruchomił się na krótko wentylator jednostki zew. i pokazał się błąd , usterka wentylatora jednostki wew. Klimatyzacja nie zadziałała. Niby prawidłowo, bo nie ma wentylatora jedn. wew./nowy jest dość drogi i w sumie nie do wykorzystania w mojej sytuacji/. Choć mam nieco pojęcia to nie jestem fachowcem od klimy, ani elektronikiem. Proszę o poradę jak oszukać sterowanie ,zamiast silnika wentylatora i jaki nastawić tryb, żeby nie wyskakiwał błąd i gasł agregat zewn.,a może ktoś ma używany silnik wentylatora DC do tej jednostki. Czytałem na forum podobny artykuł z pompą ciepła z klimatyzatora LGS30aw poruszony przez mlynekg, może on coś podpowie. pozdrawiam.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa