Rzeźbienia ciąg dalszy.
Udało mi się pozakuwać nowe przyłącza, układ szczelny, no to napełniamy ale ile?
Wpuściłem 1kg ciśnienie ssania 0,2 bara dopełniłem do 1,3 kg i wzrosło do 0,7 bara ale tłoczenie 21 bar
nadmuch 3 stopnie, magik zainstalował w kabinie termostat by wyłączał sprężarkę gdy osiągnie temp. w kabinie
Tydzień minął i gościu dzwoni że jest wyciek ze sprężarki przy elektromagnesie.
Dobra, nowy simering, stary wyglądał jak by coś tam wpadło i go uszkodziło, montaż, układ szczelny.
Rozebrałem dach ciągnika by się dostać do parownika a tam cuda
Parownik ciul wie od czego, rurkowy, zawór rozprężny z czujnikiem
Gościu chyba wiedział że dał ciała i ratował się jak mógł
Zabezpieczenia układu.
presostat na filtrze odwadniaczu 2 i 27 bara
termostat z czujnikiem przytkniętym do parownika- choć jego styk nie gwarantował dobrego odczytu temp. nie zaizolowany, pewno chciał nim zabezpieczyć zalodzenie parownika
termostat z czujnikiem przytkniętym do rurki przed rozprężnym, pewno chciał sterować wysokim ciśnieniem, montaż jego taki sam jak tamten
rozprężny otwarty na maksa a czujnik jego na rurce przed rozprężnym
pewno chciał by cały czas był otwarty i by go czujnik nie przymykał
Jeszcze raz napełniłem ale tym razem 0,8 kg ciśnienia 0,4 i 16 bar, ustawiłem sobie termostat ten na rurce przed rozprężnym by wyłączał układ gdy na rurce jakieś 35 stopni i włącza się po jakiś 5 min
Sprężarka gorąca jak piekło i teraz wiem czym się ten simering uszkodził, chyba go przytopiło
Wydaje mi się że chyba skraplacz dobrał za mały i nie daje rady a może moment obrotowy sprężarki jest za duży w tym ciągniku.
Jak macie jakieś pomysły to chętnie wysłucham.
Udało mi się pozakuwać nowe przyłącza, układ szczelny, no to napełniamy ale ile?
Wpuściłem 1kg ciśnienie ssania 0,2 bara dopełniłem do 1,3 kg i wzrosło do 0,7 bara ale tłoczenie 21 bar
nadmuch 3 stopnie, magik zainstalował w kabinie termostat by wyłączał sprężarkę gdy osiągnie temp. w kabinie
Tydzień minął i gościu dzwoni że jest wyciek ze sprężarki przy elektromagnesie.
Dobra, nowy simering, stary wyglądał jak by coś tam wpadło i go uszkodziło, montaż, układ szczelny.
Rozebrałem dach ciągnika by się dostać do parownika a tam cuda
Parownik ciul wie od czego, rurkowy, zawór rozprężny z czujnikiem
Gościu chyba wiedział że dał ciała i ratował się jak mógł
Zabezpieczenia układu.
presostat na filtrze odwadniaczu 2 i 27 bara
termostat z czujnikiem przytkniętym do parownika- choć jego styk nie gwarantował dobrego odczytu temp. nie zaizolowany, pewno chciał nim zabezpieczyć zalodzenie parownika
termostat z czujnikiem przytkniętym do rurki przed rozprężnym, pewno chciał sterować wysokim ciśnieniem, montaż jego taki sam jak tamten
rozprężny otwarty na maksa a czujnik jego na rurce przed rozprężnym
pewno chciał by cały czas był otwarty i by go czujnik nie przymykałJeszcze raz napełniłem ale tym razem 0,8 kg ciśnienia 0,4 i 16 bar, ustawiłem sobie termostat ten na rurce przed rozprężnym by wyłączał układ gdy na rurce jakieś 35 stopni i włącza się po jakiś 5 min
Sprężarka gorąca jak piekło i teraz wiem czym się ten simering uszkodził, chyba go przytopiło
Wydaje mi się że chyba skraplacz dobrał za mały i nie daje rady a może moment obrotowy sprężarki jest za duży w tym ciągniku.
Jak macie jakieś pomysły to chętnie wysłucham.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY