Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Nowa firma - Prośba o opinię :)

23 Odpowiedzi, 28443 Wyświetleń

Student_x

2015-06-10, 19:12:25
Nowy użytkownik
obser napisał(a):W dobre szkolenie zainwestuj i nie jest konieczne akurat z Twojej maszyny, ale celem poznania budowy układu i zasad serwisu. To jest podstawa, bo obsługiwać możesz nawet bez maszyny tak samo jak z nią.
To to ja wiem, szkolenie będzie po zakupie urządzenia już w gratisie i załatwione mam dobre. Wiem że można sobie połączyć zawory z butlą i pompą próżniową i to wszystko trzymać w aucie , albo w kartonowym pudełku, ale to już jak się ze wszystkim człowiek oswoi , to można takie mobilne sobie otworzyć dodatkowo Smile
Na dzień dobry ludzie przyjeżdżający do warsztatu jednak patrzą na sprzęt , szczególnie nowi klienci, stali klienci, to im jest bez różnicy jakim sprzętem się zrobi, czy usługę zrobię sprzętem za 3-10-20tys. to stałemu klientowi chodzi o to by było dobrze zrobione Smile
Ale chodzi mi o to że mam trochę opóźnienia bo o dotację musiałem walczyć i to ostro, bo im się po pierwsze nie podobał lokal, a po drugie , że na tym samym placu są firmy , które działają pod tym samym PKD no i dopiero jak zrobiłem awanturę i postraszyłem że się udam do ministerstwa jak to Unijne pieniądze się dzieli i stawia się wymagania jakich nie mają prawa stosować, do tego chciałem kopie dokumentów do sądu, to zmienili zdanie i przydzielili dotacje Smile I tak jeszcze nie wszystko bo ucięli kilka tys. i chcą nowe wnioski na maszyny , ale złożyłem odpowiednią prośbę do odpowiednich osób o interpretacje przepisów i jeżeli się okaże że nie mieli prawa uciąć, to będę żądał dopłaty Smile
Dla tego też to tak długo trwa , a nie mam kasy na szkolenie prywatnie bo to za dużo kosztuje dla mnie w tym momencie Sad
Potem owszem będę się doszkalał bo uważam , że albo coś robić dobrze , albo wcale , ale potrzebuję teraz małej pomocy i dla tego piszę tutaj , może znajdzie się ktoś życzliwy ?? Big Grin
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa