obser napisał(a):W dobre szkolenie zainwestuj i nie jest konieczne akurat z Twojej maszyny, ale celem poznania budowy układu i zasad serwisu. To jest podstawa, bo obsługiwać możesz nawet bez maszyny tak samo jak z nią.To to ja wiem, szkolenie będzie po zakupie urządzenia już w gratisie i załatwione mam dobre. Wiem że można sobie połączyć zawory z butlą i pompą próżniową i to wszystko trzymać w aucie , albo w kartonowym pudełku, ale to już jak się ze wszystkim człowiek oswoi , to można takie mobilne sobie otworzyć dodatkowo

Na dzień dobry ludzie przyjeżdżający do warsztatu jednak patrzą na sprzęt , szczególnie nowi klienci, stali klienci, to im jest bez różnicy jakim sprzętem się zrobi, czy usługę zrobię sprzętem za 3-10-20tys. to stałemu klientowi chodzi o to by było dobrze zrobione
Ale chodzi mi o to że mam trochę opóźnienia bo o dotację musiałem walczyć i to ostro, bo im się po pierwsze nie podobał lokal, a po drugie , że na tym samym placu są firmy , które działają pod tym samym PKD no i dopiero jak zrobiłem awanturę i postraszyłem że się udam do ministerstwa jak to Unijne pieniądze się dzieli i stawia się wymagania jakich nie mają prawa stosować, do tego chciałem kopie dokumentów do sądu, to zmienili zdanie i przydzielili dotacje
I tak jeszcze nie wszystko bo ucięli kilka tys. i chcą nowe wnioski na maszyny , ale złożyłem odpowiednią prośbę do odpowiednich osób o interpretacje przepisów i jeżeli się okaże że nie mieli prawa uciąć, to będę żądał dopłaty 
Dla tego też to tak długo trwa , a nie mam kasy na szkolenie prywatnie bo to za dużo kosztuje dla mnie w tym momencie

Potem owszem będę się doszkalał bo uważam , że albo coś robić dobrze , albo wcale , ale potrzebuję teraz małej pomocy i dla tego piszę tutaj , może znajdzie się ktoś życzliwy ??
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY