Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

klimatyzacja dobór i powietrze z nad kominka

16 Odpowiedzi, 14465 Wyświetleń

kolopeter

2015-06-15, 09:59:56
Nowy użytkownik
nie wydają mi sie trudne te pytania... moze i smieszne dla kogos , kto montuje klimatyzacje i kanaly wentylacyjne.
Ja tego nie robie, mam inny zawod, wiec o mechanice gazow malo pamietam. najbardziej mnie interesuje pytanie numer 5.
W zasadzie moze sobie sam odpowiem. Klimatyzatory maja funkcje wentylacji, wiec w teorii nie byloby to trudne., wystarczyloby aby jeden kanal z nad kominka szedl na dolot do klimatyzatora. Jedyna wada tego rozwiazania, to szybsze zabrudzenie filtra i potrzeba manualnego startu wentylatorow.
powietrze z nad kominka moze miec ponad 50 stopni, wiec tu jest jakas obawa o zywotnosc urzadzenia, elektroniki. chociaz teraz elektronika jest projektowana na wyzsze temperatury.
Projekt bedzie, tyle ,ze w tej chwili jestem poza domem i kontakt mam mailowy tylko z firma , ktora tym sie zajmie, ale jakos niezbyt sie przykladaja do tego ,wiec wole sie dowiedziec z innych zrodel.
wystarczy poczytac chwile to forum,zeby zobaczyc ze nie wszystko zloto co sie swieci. Sam z zawodu jestem pewnego rodzaju mechanikiem, wiec widze jacy sa ludzie i co sie robi ,zeby zarobic i sie nienarobic.
Coz, nie jestem czlowiekiem, ktory slepo wierzy, raczej czlowiekiem , ktory woli wiedziec.
jesli pytan bylo za duzo , to moze inaczej sformuuje swoje jedno z pytan.
jakiego przekroju dobiera sie kanaly do kubatury? tak w przyblizeniu ... jest jakis schemat?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2015-06-15, 10:10:26 przez kolopeter.)
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa