Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

moc pompy

14 Odpowiedzi, 9374 Wyświetleń

wadim

2017-12-04, 23:45:12
Użytkownik
koledzy, czeka mnie wymiana pompy prozniowej, zamierzam kupic 2 szt 1 do systemow druga na zwykle splity, jaka polecacie moc do tej pory splity i systemy robilen jedna o wydatku ok 140l wiadomo na sytsyemie latala 24h ale niesstety 1,5roku padla-olej zmienialem co 1mc, po systemie za kazdym razem, teraz zamierzam kupic ponad 200l na systemy a do splitow nie wiem ok 100l powinna byc ok. ostatnio uzywalem value ale stwierdzam ze syf bo proznia na zwyklym splicie musiala latac ponad 30min i byla i tak ch..., jak trzymalem godz to 0ok ale wiadomo na montazu czas to pln, a na starej cps 15min- moc byla podobna. Nie wiem czy to ten chinczyk takie daje parametry czy co bo jak pisalem z cps bylem zadowolony ale obecnie mam problem ze znalezieniem dydtrybutora. zamierzam kupic mastercoola ale caly czas sie zastanawiam jakiej mocy na splity. jakich uzywacie i ile zajmuje proznia zalozmy przy normalnej instalacji 10m 3/8 1/2cala
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa