Kolego wojtekml , czegoś nie kumam . Skoro masz kolegę w firmie zajmującej się klimatyzacją i tak jak piszesz ten kolega posiada sprzęt i widzę to czego właściwie oczekujesz od forum ? Nie chciałbym cię pochopnie oceniać bo cię nie znam ale wydaj mi się że próbujesz się czegoś tutaj nauczyć i sobie dorabiać , jeżeli się mylę to mnie oświeć. Mnie by się nie chciało zgłębiać wiedzy stolarza który robił mi meble w kuchni , no chyba że bym kupił w Leroy Merlin i samemu składał i coś bym sknocił to wtedy żeby jechać po kosztach tak bym pewnie uczynił. Wracając do tematu trochę mnie dziwi to uporczywe utrzymanie konkretnego ciśnienia na ssaniu. Dla mnie ten parametr jest trochę mniej ważny w układzie , znawcy tematu moi koledzy z forum zapewne się domyślają o czym mówię dlatego wnioskuję że zaczołeś zgłębiać wiedzę ba , zawołałeś kolegę i co dalej ? nie napisałeś czy jesteś już zadowolony z klimatyzatora . Oczekiwałem że po przybyciu kolego napiszesz że " po ponownym napełnieniu układu parametry mam takie a takie i klima pracuje prawidłowo " . Zdaję sobie sprawę że każdy by chciał płacić jak najmniej za jakiekolwiek usługi ale niestety nie jesteśmy stworzeni do wszystkiego. Nie piekę chleba bo wyjdzie mi taniej , nie wiercę sobie dremelem w zębie zamiast iść do stomatologa bo wyjdzie taniej , nie naprawiam telewizorów itp. . Koilego wojtekml postraj się ns zrozumieć , my z tego żyjemy i utrzymujemy rodziny , jeżeli każdy chcący mieć klimę czerpał by wiedzę z forum to musiłabym żebrać pod kościołem a zapewne żeby było taniej każdy by chciał za przysłowiowe piwo pożyczać sprzęt do montażu i uruchomienia który tez mało nie kosztuje . Gdyby to forum było stworzone do pomocy amatorom i laikom to gwarantuję ci że specjalista który dawałby na nim wiedze byłby jeden , ten który to forum by stworzył. Dziwię się trochę że nie skorzystałeś z wiedzy swojego kolegi tylko opisujesz to na forum , to wygląda tak jak by kolega tez tej wiedzy nie posiadała ajedynie na czas twojej naprawy podprowadził szefowi narzędzia na fuchę . Możesz się na mnie obrazić ale niejsetm tego zwolennikiem bo tak jak pisałęm ja z tego żyję i moi koledzy też więc postaraj się nas zrozumię że nie chcętnie wiedzę przekazujemy i nie jest to po złości a jedynie z czystej ekonomii . Wracając do twojego klimatyzatora to tak jak pisałęś przy zamkniętych drzwiach dawał jeszcze radę . Możliwe że jak miałeś otworzone drzwi to klimatyzator jest za mały na chodzoną powierzchnię . Pisałeś że pierwszym razem wezwałeś "szpeca " i zakupiłeś butlę z czynnikiem chłodniczym , dlaczego ty kupiłeś a nie "szpec " ? nie będę się już tutaj więcej rozpisywał ale myślę że mam rację a ty postaraj się nas zrozumieć bo gdyby ktoś w twoim fachu robił ci nie uczciwa konkurencję pod nosem to tez byś się irytował.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY