Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

czy to ma sens - klimatyzator przenośny

1 Odpowiedzi, 1415 Wyświetleń

olo manolo

2015-09-08, 10:00:42
Gość
Cześć Smile
Po serii kilkudniowych upałów w głowie zaświtał pewien pomysł odnośnie zbicia temp. w sypialni przed snem.
Mam dość duże mieszkanie i jednak ograniczony budżet który nie pozwala mi na zamontowanie klimatyzacji typu split. Zastanawiam się nad kupnem klimatyzatora przenośnego który pozwoli na obniżenie temp w pokoju (20m2 wysokości 2,5m) przed pójściem spać (czyli w czasie kiedy słońce już nie świeci a temp. za oknem to max 25-27st c.). W sypialni zdarza się że temp gdy kładę się spać wynosi nawet 30 st c. I teraz najważniejsze czy czymś takim jak klimatyzator przenośny można powiedzmy w 30 min zbić temp w pokoju o 5-7 st c ? Rura odprowadzająca ciepłe powietrze wystawiona przez uchylone okno. Czy gdybym tym samym klimatyzatorem chciał wychłodzić ogólna przestrzeń mieszkalną 80m2 o powiedzmy 2-3 st c także przed snem czy jest na to jakakolwiek szansa ? klimatyzator stawiam w przedpokoju i niech dmucha, rura w tym przypadku musiała by mieć ok 2 m długości i także była by "podpieta"do uchylonego okna.
Znalazłem ofertę sprzedaży prawie nowego klimatyzatora Ravanson AC 9000 R i byłem już prawie zdecydowany na jego kupno ale posiada on czynnik chłodzący który został już wycofany z użycia "R407" i prawdopodobnie nie da się go zamienić na inny w razie ubytku. Czy warto kupić ten klimatyzator? Proszę o podpowiedź jak uprzyjemnić sobie życie biorąc pod uwagę że klima... będzie użytkowany tylko do wychładzania pokoju przed snem.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa