PODAJESZ:
ON silnik - L 2,8bar , H 14,3 bar
To są dane dla silnika pracującego na jakich obrotach?
Co się dzieje z ciśnieniami gdy obroty wzrastają na 1500-2000rpm na dłuższy czas (5-10minut)?
PODAJESZ:
musi chodzic na max wentylator by dawało jakiś efekt
Dużo wydajniejszy efekt będzie przy nawiewie na połowę (zakładając że filtr kabinowy/przeciw pyłkowy jest czysty)
PODAJESZ:
Z moca silnika niestety tez jest ciężko , żeby ruszyć spod światel muszę dość dobrze przygotowac sie do tego i wcisnąc gaz przed puszczeniem sprzęgła
Moim zdaniem ciśnienia robią się na tyle duże, by utrudnić pracę silnikowi - zabrać mu moc.
PODAJESZ:
Przed sprawdzeniem ciśnień myślałem że w układzie jest zbyt mała ilośc czynnika lecz pomiary rozwiały moje watpliwości .
A czy nie ma go za dużo? Nie ma powietrza w układzie ?
MOJE ZDANIE:
Zaczynamy od zbadania wizualnego stanu układu klimatyzacji (siła nadmuchu, praca wentylatorów, stan skraplacza). Każde odstępstwo od normy usuwamy.
BRAK ZMIAN
Odciągamy, próżnia, nabijanie stosownej ilości.
BRAK ZMIAN
Odzywamy się na forum
Miłego dnia
ON silnik - L 2,8bar , H 14,3 bar
To są dane dla silnika pracującego na jakich obrotach?
Co się dzieje z ciśnieniami gdy obroty wzrastają na 1500-2000rpm na dłuższy czas (5-10minut)?
PODAJESZ:
musi chodzic na max wentylator by dawało jakiś efekt
Dużo wydajniejszy efekt będzie przy nawiewie na połowę (zakładając że filtr kabinowy/przeciw pyłkowy jest czysty)
PODAJESZ:
Z moca silnika niestety tez jest ciężko , żeby ruszyć spod światel muszę dość dobrze przygotowac sie do tego i wcisnąc gaz przed puszczeniem sprzęgła
Moim zdaniem ciśnienia robią się na tyle duże, by utrudnić pracę silnikowi - zabrać mu moc.
PODAJESZ:
Przed sprawdzeniem ciśnień myślałem że w układzie jest zbyt mała ilośc czynnika lecz pomiary rozwiały moje watpliwości .
A czy nie ma go za dużo? Nie ma powietrza w układzie ?
MOJE ZDANIE:
Zaczynamy od zbadania wizualnego stanu układu klimatyzacji (siła nadmuchu, praca wentylatorów, stan skraplacza). Każde odstępstwo od normy usuwamy.
BRAK ZMIAN
Odciągamy, próżnia, nabijanie stosownej ilości.
BRAK ZMIAN
Odzywamy się na forum

Miłego dnia
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY