Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzacja Brava 1.6L 103KM Denso TV12SC

14 Odpowiedzi, 11583 Wyświetleń

kiuba_k

2015-10-09, 16:25:59
Nowy użytkownik
Tylko ja już wyjąłem sprężarke. Jest układ nowy cały, przed remontem spreżarkę wyjąłem. I teraz nie chce jej wkładać, żeby się okazało, że nabiję za 80zł, a tu znowu ZONK. Wtedy osuszacz znowu do zmiany i nabicie jestem w plecy. Teraz by pasowało sprezarke pod wzgledem cisnienia sprawdzić na maszynie najpierw, bez rozkrecania, jesli na masynie wyjdzie okej to wkładam, wymieniam osuszacz, nowy czujnik wysokiego cisnienia czynnika i nabijanie klimy. Tylko trzeba powiedzieć na stacji, że proszę nabicie jakim olejem? Jakim czynnikiem i ile nabić czynnika. Sprężarkę wyczyściłem, czujnik termiczny przykrecony na korpusie sprezarki wyczyściłem (wewnatrz był pokryty jakby białym nalotem ten termiczny czujnik). Styki elektryczne wyczyściłem. Teraz sprawdzanie ciśnień.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa