Stworzyłem dla własnych potrzeb rejestrator temperatury .
Zastosowałem układ Sparkfun-Moduł do karty WiFi Electric Imp oraz karta WIFI.(5 przewodowych sąd pomiarowych)[REKLAMA]
Układ łączy się poprzez WIFI z lokalną siecią i wysyła raport do serwisu w którym tworzy wykres temperatur.
Wykres mogę podglądać na dowolnym komputerze lub smartfonie,raportowanie ustawione np. co 15 min.
Pijąc kawę rano mogę określić czy urządzenia pracują lub są w awarii .
Dużą satysfakcją
jest możliwość wcześniejszego zareagowania na awarię, zanim otrzymam przykry telefon z obiektu że coś nie działa.
Napisanie kodu-oprogramowania zajęło mi po fajrant na luzie do 3 tygodni.
Myślę że pomysł w tym kierunku jest rozwojowy ,można do modułu domontowywać różnego rodzaju układy wykonawcze ,ogranicza nas tylko wyobraźnia .
Cena nie 2000 tyś. ale 250 PLN.
Pomyślności
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-02-16, 16:12:54 przez skaner.)
Zastosowałem układ Sparkfun-Moduł do karty WiFi Electric Imp oraz karta WIFI.(5 przewodowych sąd pomiarowych)[REKLAMA]
Układ łączy się poprzez WIFI z lokalną siecią i wysyła raport do serwisu w którym tworzy wykres temperatur.
Wykres mogę podglądać na dowolnym komputerze lub smartfonie,raportowanie ustawione np. co 15 min.
Pijąc kawę rano mogę określić czy urządzenia pracują lub są w awarii .
Dużą satysfakcją
jest możliwość wcześniejszego zareagowania na awarię, zanim otrzymam przykry telefon z obiektu że coś nie działa.Napisanie kodu-oprogramowania zajęło mi po fajrant na luzie do 3 tygodni.
Myślę że pomysł w tym kierunku jest rozwojowy ,można do modułu domontowywać różnego rodzaju układy wykonawcze ,ogranicza nas tylko wyobraźnia .
Cena nie 2000 tyś. ale 250 PLN.
Pomyślności
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY