Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Wykrywanie nieszcelności przy użyciu gazu śladowego

35 Odpowiedzi, 35763 Wyświetleń

obser

2016-04-23, 08:20:55
Top użytkownik
Jak patrzyłem mała jest róznica w zakupie samego detektora,a całego zestawu z butlą 1 litrową.Ja kupiłem zestaw i wszystko co w walizce leży,ale może kiedyś się przyda.Już zrezygnowałem tak jak przy azocie z wysokich ciśnień co to by mogły regulator ciścienia w sprężarce zniszczyć,starczy 4-5 bar jak się ustabilizuje zacząć niuchać i wg mnie rewelacja. Warunek, aby można było wjechać do garażu i go najlepiej zamknąć.Na powietrzu to raczej musisz mieć szczęście i dotknąć sondą w miejsce wycieku,a w pomieszczeniu na największej czułości już w okolicach zaczyna pikać,przełączasz na małą czułość i dociekasz prawdy. Zdarzayły się 2 wypadki, że przy wylocie z kratek pikało, ale tylko stwierdzałem podejrzenie nieszczelności parownika,lub uszczelnień jego, bo ja tego nie robię. Najczęsciej wychodzą rurki pod plastikowymi mocowaniami. Ogólnie jestem zadowolony, kończę zeszłoroczny gaz, który przetoczyłem do butli azotowych i zamówię nowy,najpierw napełnię teraz butle azotowe,potem będę korzystał z oryginalnej wodorowej i ją oddam ,bo Linde wypożycza i się płaci co miesiąc.A w azotowych moich zostanie mi go sporo. W info na szkoleniu oryginalna butla ta litrowa starczy na 2-3 samochody i kosztuje ok. 100 zł netto. Drogi biznes jak nic nie znajdziesz, a może się to zdarzyć. Bo ja stosuję zasadę, że jak nie pomogę,to nie kasuję.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa