Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Samsung AQV24UGAN/X - prośba o wycenę

27 Odpowiedzi, 16497 Wyświetleń

obser

2016-05-14, 09:29:53
Top użytkownik
Są sytuacje,że trzeba,np. wejść w przewód nieczynny kominowy,czy wentylacyjny 16 jest trudno,wtedy wpadnie kolega , który ma na pokładzie auta zawsze porządny sprzęt i ogromne doświadczenie i opanuje sprawę. Ale to tylko marginalne sprawy. No jeśli firma specjalizuje się w VRF , to insza inszość. Toć jak ja mu to wszystko przygotuję to ma 15 min roboty i wraca do swojej. A ja nie będę targał tych wszystkich sprzętów, myślał o gazach, lutach, no i polutuję, ale mistrzem nie jestem, a z nim jeszcze się nie zdarzyła nieszczelność. Tylko zastrzegam, jutro zdanie mogę zmienić, bo złapię dużą robotę, albo jak to z ludźmi, możemy się poróżnić i wtedy mus kupować i doszkalać się. Druga sprawa kiedyś śmiałem się z klucza dynamometrycznego, a 6-7 lat go nabyłem i od tego czasu szczelność kielichów jest 100%. Technik musi go użyć, bo i tak wyjdzie, bo jakby był przeciek, to ja z kluczem pojadę i odkręcę narzutkę, bo sobie zrobiłem takie zestawienie doświadczalnie momenty odkręcania prawidłowo przykręconych narzutek i się wyda, że nie użyli klucza.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa