Są sytuacje,że trzeba,np. wejść w przewód nieczynny kominowy,czy wentylacyjny 16 jest trudno,wtedy wpadnie kolega , który ma na pokładzie auta zawsze porządny sprzęt i ogromne doświadczenie i opanuje sprawę. Ale to tylko marginalne sprawy. No jeśli firma specjalizuje się w VRF , to insza inszość. Toć jak ja mu to wszystko przygotuję to ma 15 min roboty i wraca do swojej. A ja nie będę targał tych wszystkich sprzętów, myślał o gazach, lutach, no i polutuję, ale mistrzem nie jestem, a z nim jeszcze się nie zdarzyła nieszczelność. Tylko zastrzegam, jutro zdanie mogę zmienić, bo złapię dużą robotę, albo jak to z ludźmi, możemy się poróżnić i wtedy mus kupować i doszkalać się. Druga sprawa kiedyś śmiałem się z klucza dynamometrycznego, a 6-7 lat go nabyłem i od tego czasu szczelność kielichów jest 100%. Technik musi go użyć, bo i tak wyjdzie, bo jakby był przeciek, to ja z kluczem pojadę i odkręcę narzutkę, bo sobie zrobiłem takie zestawienie doświadczalnie momenty odkręcania prawidłowo przykręconych narzutek i się wyda, że nie użyli klucza.
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Samsung AQV24UGAN/X - prośba o wycenę
27 Odpowiedzi, 16497 Wyświetleń| Wiadomości w tym wątku |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY