Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Ogłoszenia allegro - samodzielny montaż

37 Odpowiedzi, 28403 Wyświetleń
Wątek zamknięty 

Fujitsu Szczecin

2016-06-05, 21:11:47
Top użytkownik
aras napisał(a):To jest to ustrojstwo do mycia z Juli za 300 zł, o którym mi mówiłeś ?
Witam

Dokładnie, mam tą i ta profesjonalną z Wigmorsa. Tą na codzień do mycia filtrów, klim zdemontowanych, skraplaczy. Powiem tak jeszcze nie miałem tyle szczęścia i satysfakcji za 300zł. Profesjonalna kosztowała 3000zł. Różnice są duże ta za trzysta jest szemranej jakości, ma plastykowe złączki(trzeba uważać). Zalety to: większy zbiornik na wodę, regulowaną dyszę spryskiwacza, w sumie mocną baterię ale jak się nagle skończy to podłączasz do gniazda zapalniczki i jedziesz dalej, mniejsze rozmiary ze względu na to że nie ma dodatkowego zbiornika na detergent(w sumie który mnie wkurza ponieważ ma dużą bezwładność), mini cena do jakości i skuteczności. Wadą jest plastikowy spryskiwacz który przecieka z każdej strony i nie ma równomiernego wytrysku Big Grin co może się zemścić przy myciu urządzenia na ścianie. Profesjonalna ma bardzo wytrzymałą baterię i naprawdę strumień pod kontrolą, po za tym różne rodzaje dysz, różne długości, naprawdę solidne wykonanie. Wielki plus. Teraz jestem na etapie poszukiwania rękawu do mycia jednostek wewnętrznych. Dostępne przerażają mnie ceną około 500zł i nie wygląda żeby można było znaleźć taniej. Znalazłem chińską firmę która produkuje ciekawe rozwiązanie w dwóch wariantach. Pierwszy który powiesza się po klimę ale nie zabezpiecza ściany nad klimą, drugi który zabezpiecza całość ale wydaje mi się że gorzej jest z dostępem do urządzenia. Cena chińskiej to 100$, profesjonalną z Wigmorsa 500zł(około 80$+przesyłka ze Stanów, więc szkoda kombinować)
[Obrazek: 99522700.jpg]
Te chinskie po 100$:
[Obrazek: 3abfc604-4099-4cf2-8332-478fff7032f6_null.jpg]
[Obrazek: %E6%B8%85%E6%B4%97%E6%A7%BD%E7%B5%84%E8%...%96360.jpg]

Może Wy znaleźliście lepsze, tańsze rozwiązanie ja ma doś już podklejania taśmą foli. Jest to nieskuteczne.

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa