Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Ogłoszenia allegro - samodzielny montaż

37 Odpowiedzi, 28435 Wyświetleń
Wątek zamknięty 

Zbyszek80

2016-06-04, 23:07:55
Nowy użytkownik
kanto napisał(a):Do Zbyszek80 widzę że kolega chyba nie ma pojęcia o przepisach nie ma uprawnień itp. Inspektor środowiska kara . Mnie to boli jak zainwestowałem w firmę ciężkie pieniądze na sprzęt i szkolenia a tu ktoś namawia ludzi do pozbawienia mnie pieniędzy za legalny montaż klimatyzacji . Według mnie forum powinno być zamknięte dla ludzi spoza branży tak zwanych bohaterów domu . Sami sobie szkodzicie w branży opowiadając jak to ostatnio w poście było o ściągnięciu czynnika do agregatu zabieracie chleb , brak mi słów.

Wkrótce będą wypożyczalnie sprzętu do montażu: tanio zestaw - pompa próżniowa , kielichara,zegary i azot gratis .

kanto napisał(a):Forum eksperckie to jest dobry pomysł - po weryfikacji . Zawód montażysta klimatyzacji jest zawodem regulowanym . Malarz do malowania , piekarz do pieczenia itp .
Kanto nie mam uprawnień i pojęcia o przepisach i szczerze mówiąc nie za bardzo mnie one interesują. Byłem po prostu Ciekaw o czym piszesz, pierw pytając, potem samemu sobie dopowiadając.
Ale wydaje mi się, że troszkę przesadzasz, jeśli ktoś kupuje klimę i sam ją montuje to teoretycznie nie ma gwarancji więc coś za coś. Ma taniej ale bez gwarancji zapłaci tobie/fachowcowi więc ją ma. Chyba, że taki sprzedawca sam ma uprawnienia i ją podbija klientowi no ale to już jego brocha.
Idąc twoim tokiem myślenia to np ja cały czas odbieram chleb takim jak ty bo i sam naprawiam auto, sam podłączam sprzęty AGD, sam je naprawiam, nie tylko sobie ale i rodzinie znajomym, sam coś remontuje w domu, a i czasami się upiecze chleb domowy. No to takich jak ja to powinno się zamknąć albo nadzorować i za każdą próbę zrobienia czegokolwiek na własną rękę obciążać normalnymi kosztami i przekazywać na fundusz dla poszkodowanych fachowców. Weź zluzuj i spuść troszkę gazu bo pękniesz
Klimę którą mam zamiar kupić na dniach też oczywiście zamontowałbym sam, ale nie muszę bo kolega się tym zajmuje zawodowo i mi zrobi po koleżeńsku :lol:

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa