Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Ogłoszenia allegro - samodzielny montaż

37 Odpowiedzi, 28404 Wyświetleń
Wątek zamknięty 

Zbyszek80

2016-06-06, 11:56:38
Nowy użytkownik
Whisky napisał(a):
Zbyszek80 napisał(a):Na przykład dlatego, że nie mamy tak zamożnego społeczeństwa jak na świecie

Ludzie mają kasę tylko na każdym kroku człowiek musi coś utargować albo marudzić. Osobiście znam ludzi którzy są dużo tańsi ode mnie ale ja robię precyzyjniej i nie okłamuję ludzi. (chodź i tak mi daleko z wiedzą co do paru osób) Znam też takich którzy na każdym kroku szukają oszczędności i później się śmieją na wakacjach w Hiszpanii z tego głupiego montera który się dał namówić na montaż nie dość że na lewo, po robocie to jeszcze za połowę ceny. Marudzisz że nie mają kasy ludzie? to niech szukają pracy gdzie się mogą wykazać i może więcej zarobią. Znajomy w ociepleniu domów szuka pracownika który ma pracować 40godzin przez 5 dni i ma mieć na ręke 4koła i co? rok czasu szuka i same lebry się zgłaszają którzy chcą stać w miejscu i nic nie robić a później się dziwią dlaczego nie mają na klimatyzacje w domu. Ja już takich znam...
Jedni mają inni nie mają. W małych i średnich miejscowościach ludzie zarabiają najniższą krajową a rzadko trochę więcej. A i w większych miastach nie lepiej. Według GUS w 2015r cyt: "2.359 zł. Jest to tak zwana mediana, czyli kwota wynagrodzenia netto która dzieli zatrudnionych na podstawie umowy o pracę, na dwie równe części. Połowa wszystkich zatrudnionych zarabia mniej niż 2.359 zł netto, druga połowa zarabia tyle, albo więcej." Może twój znajomy źle szuka lub może powinien poszukać pracownika w mniejszej miejscowości, który i tak po opłaceniu jakiejś kwatery i dojazdu byłby bardzo zadowolony z zarobków jakich wcześniej nie widział.
Rozumiem, że klimatyzację z reguły zakładają zamożniejsze osoby ale miałem też na myśli ogólnie jakieś usługi i krojenie leszy na wiedzy tajemnej. Kol gutk ma sporo racji.

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa