tipo napisał(a):awax napisał(a):tipo napisał(a):Żałosne to wszystko jest i tyle!Osoby odpowiedzialne za wdrażanie i ewentualne zmiany przepisów twierdzą,że nie ma zadnych krytycznych uwag ze strony środowiska branzowego i wszystko jest ok.
Zgadzam się z Tobą, ale będąc na egzaminie poczułem się co najmniej jak na egzaminie na prawo jazdy którego zdanie oznacza, że kierowca potrafi w 0,5 s. podjąć prawidłową decyzję bo od tego zależy czyjeś życie. Na moim egzaminie f-gazowym podobnie zachowywali się wszechmocni panowie z Prozonu, tyle, że serwisując klimę mogę się zastanowić 10 min., mogę sięgnąć po serwisówkę, mogę spojrzeć na forum itp. itd.
Ponadto na szkoleniu w ciągu 10 godzin pierwszego dnia nawtykali nam do łba tyle materiału, że ciężko było to ogarnąć. Posiadłem zbędną w moim przypadku wiedzę odnośnie lodówek które mnie nie interesują... bo nie!
Łatwiej zakład wulkanizacyjny jest założyć bo nie potrzebuję żadnych certyfikatów, a to, że przez moją nieopatrzność może pęknąć opona i zginąć kilka osób to już inna inszość.
Niestety,ale program szkolenia jest narzucony podobnie jak zakres egzaminu.
Myślę,że dla osób z branży nie jest zbyt trudny,a dla laików moim zdaniem jest zbyt pkrojony.Nie można nauczyć się chłodnictwa w dwa dni.Fakt,że tak mało osób oblewa egzamin to tylko wymóg chwili.Gdyby rzetelnie oceniać wiedzę to nie mielibyśmy 80 % serwisantów.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY