Jestem po diagnozie i gość powiedział że to sprężarka daje hałas ale z zewnątrz prawie nie słyszalny tylko w kabinie i niesie się to przewodami ponoć, ale sama w sobie sprężarka jest sprawna ciśnienia są dobre, klima się załącza od razu, zimno z kratek wieje od razu. Czynnika brakowało koło 20-30 gram ale powiedział że pewnie było ful bo maszyna nigdy całego czynnika nie ściągnie co do grama, oleju maszyna wyciągneła koło 4ml dodane zostało 14 ml. Szczelność układu jest, dodatkowo sprawdzili też szczelność tego białego korka na osuszaczu przy chłodnicy klimy i jest szczelny. Dodam że spalanie jakie pokazuje komp teraz jak jest ciepło na zewnątrz na wolnych obrotach bez klimy to 0,5-0,6L a z załączoną klimą to 0,9-1L - nie wiem czy tak ma być. I co tu robić? Sugerowali mi że jeździć i nie wymieniać skoro układ pracuje prawidłowo i jest szczelny. Mam wrażenie że na klimie autko jest troszkę mniej dynamiczne ale może to normalne.
P.S Co do szczelności to chyba jest dobrze jednak bo skoro te 2 miesiące temu byłem na uzupełnieniu czynnika u "nabijacza" i wg niego czynnika nie ubyło praktycznie przez rok i zrozumiałem go że nic albo prawie nic nie uzupełniono - nie dostałem wydruku niestety.
P.S Co do szczelności to chyba jest dobrze jednak bo skoro te 2 miesiące temu byłem na uzupełnieniu czynnika u "nabijacza" i wg niego czynnika nie ubyło praktycznie przez rok i zrozumiałem go że nic albo prawie nic nie uzupełniono - nie dostałem wydruku niestety.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY