blade232 napisał(a):radekklimat, sugerujesz że źle że po włączeniu klimy z kratek czuć zimniejsze powietrze po chwili ? Nie mówię że od razu jest lodowate ale czuć że klima zaczyna powoli chłodzić - to chyba dobrze. Czytałem na innym forum że ludzie w octaviach mają często problem z opóźnionym załączaniem klimy też przez sprężarkę lub zawór rozprężny no a u mnie po prostu zaczyna działać po włączeniu ale oczywiście wydajność jej wzrasta po jakimś czasie. Wczoraj dla testów pojeździłem trochę z klimą i zauważyłem że się jakby mocniej schłodziło w środku jak trochę po garach dostała. Dźwięk nie zniknął niestety.
Nie wiem czy jechać jeszcze do innego zakładu na potwierdzenie czy jednak odpuścić to czy może wymieniać sprężarkę i czy oprócz niej trzeba jeszcze coś wymieniać.
Żeby odpowiedzieć na te pytania należało by zdjąć sprężarkę, sprawdzić czystość oleju, niestety może okazać się że przy montażu nowiutkiej sprężarki trzeba będzie rozebrać i wypłukać układ, wraz z wymianą osuszacza i zaworu rozprężnego( oczywiście jeżeli zintegrowany z chłodnicą to i ją samą ) , warunek reklamacji i trzymać rachunki, więc robią się spore koszta. Nie ma co szukać dalej, sprężarka pewnie przeżyła swoje lata świetności.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY