Bo zielona ma małą obciążalność prądową i trzeba spawać z kulką na końcu inną (preferuję lantanową 2% - niebieska) da się spawać z ostrą końcówką co powoduje że łyk jest lepiej skupiony. Elektroda MUSI być czysta, czyli jak się dotknie przedmiotu albo drutu to trzeba szlifować do czysta.
Tak sprawdzałem ... równie dobrze mógłbyś zapytać czy sprawdzam szczelność rurek po spawaniu.
Przecież szczelność i drożność rurki po spawaniu to najważniejsze parametry o jakie nam chodzi.
Jak wstawiam 3cm rurki to sprawdzenie drożności na pierwszym spawie nie nastręcza trudności.
Czasem robię kielich więc nie ma mowy o utracie drożności,czasem daje rurkę o większej średnicy coś jak mówka, czasem się trochę zapadnie i z 10% przekroju się straci.
Generalnie kontrola jakości i udoskonalanie to dzień powszedni.
Tylko raz mi klient się pytał czy rurka jest sprawdzona na drożność bo miał przypadek że tak mu ktoś zaspawał że była szczelna ale nie drożna.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-02-28, 09:37:07 przez acetylenek.)
Tak sprawdzałem ... równie dobrze mógłbyś zapytać czy sprawdzam szczelność rurek po spawaniu.
Przecież szczelność i drożność rurki po spawaniu to najważniejsze parametry o jakie nam chodzi.
Jak wstawiam 3cm rurki to sprawdzenie drożności na pierwszym spawie nie nastręcza trudności.
Czasem robię kielich więc nie ma mowy o utracie drożności,czasem daje rurkę o większej średnicy coś jak mówka, czasem się trochę zapadnie i z 10% przekroju się straci.
Generalnie kontrola jakości i udoskonalanie to dzień powszedni.
Tylko raz mi klient się pytał czy rurka jest sprawdzona na drożność bo miał przypadek że tak mu ktoś zaspawał że była szczelna ale nie drożna.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY