miezala5 napisał(a):Nie nie muszą!
Był tu niedawno taki wątek z LG Multi z bodajże dwoma jednostkami wewnetrznymi!
Nic nie działało klijentowi
Wszyscy głowkowali co może być nie tak ale nagle klijent zamilkł i nie wiadomo o co wogóle chodziło!
ja troche nie rozumię Twojego przypatku albo nie uwaznie czytam!
Piszesz ze masz 8,5C na nawiewie!To przecież jest o.k
Może instrukcje obsłigi pilota poczytaj?
powodzenia w rozwiazaniu problemu!
i podziel sie co w końcu było nie tak nawet jak to będzie brak zrozumienia dla urzadzenia!
Nigdy nie powiedziałem że problemem jest temperatura i jej osiąganie.
Może wypunktuje co mi nie gra po ostatniej wizycie monterów.
1. Głośna praca jednostki zewnętrzej i wewnętrzej + dziwne odgłosy które są w filmikach. Wcześniej jednostka zewnętrza tyrkotała + szum wentylatora. Teraz do tego wszystkiego doszedł kolejny szum (jakby wody w rurach) pod duzym ciśnieniem. Ten szum jest wyraźnie słyszalny z jednostki wewnętrznej. Przytoczyłem przykład - kiedy chodzi sprężarka głośność jednostki wewnętrznej na 1 biegu odpowiada mniej wiece 2-3 bieg w funkcji wentylatora - czyli kiedy sprężarka nie pracuje. Również wcześniej tak nie było. Na 1 biegu przy włączonej klimie mało co było słychać.
2. Dość mocne drgania jednostki zewnętrznej które przenoszą się na ściany budynku i tworzą w pomieszczeniach punkty w których hałas staje sie nieznośny.
3. Przy np. ustawieniu temperatury docelowej na 23 stopnie. Przy temperaturze zewnętrznej (tu już obojętne czy to 16C czy 26C - klimatyzacja osiąga zadaną temperaturę w pomieszczeniu przy czym po jej osiągnięciu sprężarka klimatyzacji nadal działa z mocą równą 90-100% - gdzie tu ekonomia. Jak mi zjada 2-2,7kW podczas utrzymywania temparatury. Tak również wcześniej nie było.
4. Aktualnie nie działa wcale. (zero reakcji na pilota)
Nie sądzę aby to była prawidłowa praca klimatyzatora.
Poza wibracjami po drugiej wizycie nie miałem zastrzeżeń co do pracy klimatyzacji aż do momentu kiedy zamarzła mi jednostka wewnętrzna.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY