Koledzy
Tutaj się zgadzam - metoda typowo chałupnicza, pierwszy raz mam kontakt z urządzeniem grzewcym na zasadzie pompy ciepła. Jak bym wiedział co się popsulo i bym mial doswiadczenie to bym nie zadawal glupich pytan.
Ostatnia proznie robilem prawie godzine ( 3 x uruchamiana pompa po 20 min bez wypinania przewodów, proznia byla utrzymana ) - pompa 2 stopniowa. Przed proznia azot kilkukrotnie na zmiane z proznia, filtr osuszacza nie wymieniony bo w "chałupie" takiego nie znalazłem. Dzisiaj podjadę do zaprzyjaźnionego "chałupniczego" sklepu i kupię, ale coś mi się nie chce wierzyć żeby to była wina filtra.
Powód rozszczelnienia: uszkodzona wężownica
Największy problem ( zagadka ). Układ potrafi teraz chodzić nawet przez 15 min ale bez obudowy, po założeniu obudowy po 30s na wejsciu sprężarki pojawia się lodowiec, po za sprężarką to nic wtedy nie działa
ciśnienia jak przy wyłączonym układzie.
Pytanie: jest zawór rozprężny regulowany elektronicznie ale jest dodatkowo równolegle wpięta kapilara ( ma temperature otoczenia, pomijajac króćce przyłączeniowe )
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-08-29, 07:40:11 przez bbiernat.)
Tutaj się zgadzam - metoda typowo chałupnicza, pierwszy raz mam kontakt z urządzeniem grzewcym na zasadzie pompy ciepła. Jak bym wiedział co się popsulo i bym mial doswiadczenie to bym nie zadawal glupich pytan.Ostatnia proznie robilem prawie godzine ( 3 x uruchamiana pompa po 20 min bez wypinania przewodów, proznia byla utrzymana ) - pompa 2 stopniowa. Przed proznia azot kilkukrotnie na zmiane z proznia, filtr osuszacza nie wymieniony bo w "chałupie" takiego nie znalazłem. Dzisiaj podjadę do zaprzyjaźnionego "chałupniczego" sklepu i kupię, ale coś mi się nie chce wierzyć żeby to była wina filtra.
Powód rozszczelnienia: uszkodzona wężownica
Największy problem ( zagadka ). Układ potrafi teraz chodzić nawet przez 15 min ale bez obudowy, po założeniu obudowy po 30s na wejsciu sprężarki pojawia się lodowiec, po za sprężarką to nic wtedy nie działa
ciśnienia jak przy wyłączonym układzie.
Pytanie: jest zawór rozprężny regulowany elektronicznie ale jest dodatkowo równolegle wpięta kapilara ( ma temperature otoczenia, pomijajac króćce przyłączeniowe )
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY