Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Wibracje klimatyzatora

14 Odpowiedzi, 19305 Wyświetleń

colvic

2016-09-15, 19:38:18
Nowy użytkownik
Miałem podobny problem z Daikinem. Zamontowany był na długich kołkach na ścianie ocieplonej styropianem. Po testach ze stetoskopem wyszło mi, że przyczyna tkwi w mocowaniu na styropianie a nie bezpośrednio na ścianie. Mimo, że kołki były 12 mm i grubsze z koszulką do końca i tak burczało. Stosowałem różne podkładki antywibracyjne i nic nie pomagało. Najbardziej burczało w trybie grzania. W końcu zdecydowałem się przenieść jednostkę zewnętrzną ze ściany na podest z fundamentem stojący obok domu.
U klientów za radą starszych kolegów stosuję teraz te ulepszone amortyzatory plus bardzo grube kołki. Między ścianą a wieszakiem nakładam kawałek rurki pcv jako dystans. Wieszak opiera się o dystans a nie o styropian. Na razie nie było reklamacji. Ale zawsze dla świętego spokoju proponuję rycie ściany z wieszakiem do muru aby uniknąć wibracji.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa