Miałem podobny problem z Daikinem. Zamontowany był na długich kołkach na ścianie ocieplonej styropianem. Po testach ze stetoskopem wyszło mi, że przyczyna tkwi w mocowaniu na styropianie a nie bezpośrednio na ścianie. Mimo, że kołki były 12 mm i grubsze z koszulką do końca i tak burczało. Stosowałem różne podkładki antywibracyjne i nic nie pomagało. Najbardziej burczało w trybie grzania. W końcu zdecydowałem się przenieść jednostkę zewnętrzną ze ściany na podest z fundamentem stojący obok domu.
U klientów za radą starszych kolegów stosuję teraz te ulepszone amortyzatory plus bardzo grube kołki. Między ścianą a wieszakiem nakładam kawałek rurki pcv jako dystans. Wieszak opiera się o dystans a nie o styropian. Na razie nie było reklamacji. Ale zawsze dla świętego spokoju proponuję rycie ściany z wieszakiem do muru aby uniknąć wibracji.
U klientów za radą starszych kolegów stosuję teraz te ulepszone amortyzatory plus bardzo grube kołki. Między ścianą a wieszakiem nakładam kawałek rurki pcv jako dystans. Wieszak opiera się o dystans a nie o styropian. Na razie nie było reklamacji. Ale zawsze dla świętego spokoju proponuję rycie ściany z wieszakiem do muru aby uniknąć wibracji.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY