wrzuć jakieś dane sprężarki - po typie lady to mało kto zna konkretny typ -ja np nie mam pojęcia co w tej ladzie siedzi -a szukać dokumentacji -zwyczajnie mi się nie chce .
2 syfony OK. rób jak najmniejsze -żeby mało oleju w nich zalegało..
sprawdź wydajność sprężarki -i średnicę rury tłocznej. jak skraplacz obok sprężarki to rurka montowana jak wygodniej i jak taniej -przy małej długości niedokładny dobór średnicy mało szkodzi.
5m pionu -to trzeba dobrać -niech prędkość gazu ma 12-15m/s to będzie ładnie podrywać krople oleju do skraplacza -ze skraplacza same pójdą w dół z cieczą -na parownik a potem wrócą na ssanie do sprężarki. Chodzi o to żeby nie zalewało pionu tłocznego.
2 syfony OK. rób jak najmniejsze -żeby mało oleju w nich zalegało..
sprawdź wydajność sprężarki -i średnicę rury tłocznej. jak skraplacz obok sprężarki to rurka montowana jak wygodniej i jak taniej -przy małej długości niedokładny dobór średnicy mało szkodzi.
5m pionu -to trzeba dobrać -niech prędkość gazu ma 12-15m/s to będzie ładnie podrywać krople oleju do skraplacza -ze skraplacza same pójdą w dół z cieczą -na parownik a potem wrócą na ssanie do sprężarki. Chodzi o to żeby nie zalewało pionu tłocznego.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY