Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

ogrzewanie klimatyzacja vs grzejnik elektryczny

8 Odpowiedzi, 12608 Wyświetleń

miezala5

2016-10-07, 16:18:27
Top użytkownik
obser napisał(a):Zastanawiam się dlaczego nie chcesz iść drogą zainstalowanego już tam ogrzewania c.o.,może go rozbudować,coś dołożyć? Piece akumulacyjne są fajne,pracują w taryfie nocnej,ale cena porządnego pieca z dynamicznym rozładowaniem jest nawet większa od klimatyzacji,która w lecie zrobi robotę na chłodzeniu. Z klimatyzacją w zakładach fryzjerskich jest problem z czyszceniem parownika,bo używany rozpylany lakier skutecznie się tam osadza przyklejając co popadnie. Moim zdaniem rusz po najmniejszych kosztach,nawet jak w pierwszym sezonie dopłacisz do prądu,by czasem po roku nie demontować czegoś,bo klienci nie dopisują,a taki używany klimatyzator,to odzyskasz grosze.Jak lokal się przyjmie i zacznie porządnie zarabiać to pomyśli się o porządnym ogrzewaniem. Z praktyki wiem, klienci po roku dzwonią,że chcą abym zdemontował klimę i od nich odkupił.

To nieprawdopodobne jak różni moga być klijenci!
Napisz z ciekawości co jest powodem demontażu??? Bo napewno nie sa to rachunki za prad!
Ja jak zamontowałem fryzjerowi klimatyzacje to z jego salonu/polecenia mam naprawde kilku klijentów!
W lokalch użytkowych tylko klimatyzacja!!!
Żadne CO żadne piece akumulacyjne!
Ogrzejesz 5kw spokojnie bo masz jeszcze zyski ciepła w trakcie pracy!
masz bardzo duzo mozliwosci ustawien temperatury!
na noc mozesz ustawic 8C a godzne przed otwareciem 16
mozesz wysterowac ja sobie ze smartfona majac wifi w salonie
itd
itp
naprawde nie rozumiem kolegów piszacych przdemna
osobiscie mam grzejace klimy w bardzo wielu miejscach:wypozyczalnie sprzetu w gorach,salony fryzjerskie,domki campingowe,kwaiciarnie itp
Nikt nie narzeka!
W sumie nie odpisiwał bym na ten temat gdyby nie zdanie ze klijenci chca demontażu i odkupienia???
Bardzo mnie ciekawi powód?

Krótko mówiąc polecam!Gdyby było bliżej zamontował bym i wzioł odpowiedzialność za funkcjonowanie na siebie!Smile
Mam sprawdzone kilka jednostek z sredniej niskiej połki!Wink ale nie chce robic reklamy
Staram sie zakładać do grzania jednostki z -20C po katalogu i 5 lar gwarancji!

Powodzenia w Biznesie!

p.s CO dobrze mieć awaryjnie bo w zyciu to róznie bywa!Smile

\
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa